Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

"Σχετικά με το θέμα της εξωσωματικής"


"Θεωρώ πως είναι απαράδεκτο να δίνουν ζευγάρια ολόκληρες περιουσίες, να ταλαιπωρούνται ψυχολογικά και σωματικά τη στιγμή που υπάρχουν ένα σωρό παιδιά ορφανά και χωρίς οικογένεια, σε ορφανοτροφεία αλλά και στους δρόμους, στην...



Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δεν έχει σημασία αν το παιδί είναι "ΑΙΜΑ" μας
ή όχι. Το ίδιο είναι σε κάθε περίπτωση. Σημασία έχει να είναι σωστό το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσει.
Αν πιστεύετε ότι θα γίνετε καλοί γονείς, τότε υιοθετείστε ένα παιδί. Μην πηγαίνετε ενάντια στη φύση καταπιέζοντας
το σώμα σας με εξωσωματικές (με ό,τι κινδύνους περιλαμβάνει αυτό). Ίσως δεν είναι το κόστος της εξωσωματικής
αυτό που θα έπρεπε να κοιτάξουμε, αλλά να αλλαχθεί η νοοτροπία μας και η νομοθεσία έτσι ώστε να καθιστά πιο
εύκολη την υιοθεσία παιδιών στη χώρα μας."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------
"σχετικα με τον αναγνωστη και την διαφωνια του με τις εξωσωματικες, καλα θα κανει να κρατησει τις αποψεις του για τον εαυτο του.. η αδερφη μου εχει περασει την ιδια ταλαιπωρια επειδη ηθελε ενα παιδακι και τις αξιζουν 1000 μπραβο, τι παει να πει κυριε "να πανε εναντια στη φυση" ? δικαιωμα τους δν ειναι να αποκτισουν δικο τους παιδι? εσυ μπορεις να πας να υιθετησεις οσα θες. μη κατακρινεις ομως... σεβασου καποια λεπτα θεματα οπως του "γονιου"."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

"Με αφορμή τα δύο άρθρα που διάβασα θα θέλα να αναφέρω κάποιους προβληματισμούς μου που δυστυχώς δεν εχω δει να αναφέρονται κάπου.
Αρχές του 2006 έχασα τη ξαδέρφη μου μία μέρα μετά την εμφύτευση ωαρίων αφού και αυτή έκανε προσπάθεια να κάνει παιδάκι μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου.Το ίδιο βράδυ(λίγες ώρες μετά) πρήστηκε και την επόμενη μέρα κατέληξε.Περιέργως η οικογένεια της δεν κινήθηκε νομικά.Επίσης από τοτε έχει τύχει να ακούσω για πολλές περιπτώσεις που η γυναίκα΄κάποια χρόνια μετά την εξωσωματικη εμφάνισε καρκίνο.
Δεν είμαι γιατρός απλά αναρωτιέμαι μήπως επειδή τα ποσά που παίζονται γύρω από αυτή τη μέθοδο είναι πολύ μεγάλα,μήπως γι αυτό δεν αναφέρονται πουθενά οι πολύ άσχημες επιπτώσεις στην υγεία της γυναίκας;Τέλος επειδή είναι πολύ πρόσφατη μέθοδος δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις στα παιδιά.
Σίγουρα το να πηγαίνουμε κόντρα στη φύση πάντα έχει σοβαρές παρενέργειες."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής Βιοηθικής και θα ήθελα να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα σχετικά με το ζήτημα της εξωσωματικής γονιμοποίησης (Ιατρικά Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής).
Πρώτον, ο/η αναγώστης/στρια που έγραψε την ανάρτηση δεν έχει άδικο σε ότι αφορά στην υιοθεσία. Ο νομοθέτης οφείλει να δώσει σε άτεκνα ζευγάρια τη δυνατότητα πριν προβούν σε ΙΥΑ να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην υιοθεσία, όπου οι διαδικασίες και η γραφειοκρατία που επικρατούν σήμερα καθιστούν την υιοθεσία μια ιδιαίτερα κουραστική και αργή διαδικασία.
Δεύτερον, δεν είναι ορθό να αποκαλούμε την ΙΥΑ ως μια διαδικασία που είναι ενάντια στη φύση. Με την ίδια λογική δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε φάρμακα, ηλεκτρικές συσκευές ή ακόμη και να πετάμε με αεροπλάνο, καθώς φαινομενικά όλα αυτά είναι ενάντια στη φύση. Το ζήτημα αυτό είναι πολύ πιο πολύπλοκο από όσο νομίζουμε, οπότε το φρονιμότερο είναι να τηρούμε στάση σκεπτική.
Και τρίτον, εφόσον η τεχνολογία είναι εδώ, κάποιος που θέλει να τη χρησιμοποιήσει μπορεί να το κάνει στα πλαίσια που δεν αντιβαίνει στην ηθική και το νόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αυτό που έχει σημασία, και θα συμφωνήσω ξανά, είναι πως όντως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να δούμε τον κόσμο λίγο πιο έξω από το ατομικά και εγωιστικά καθορισμένο πρότυπο του δυτικοευρωπαϊκού και αμερικανικού πολιτισμού, χωρίς αυτό να σημάνει μια οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση ή στροφή στον εξωτισμό."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"σχετικα με την αναρτηση καποιου που παροτρινει τα ζευγαρια να μην κανουν εξωσωματικες αλλα να υιοθετουν, καλο θα ηταν να ενημερωνοταν και λιγο.
Κυριε που γραφεις και παροτρινεις να υιοθετησουμε μηπως ξερεις ποσα παιδια δινονται για υιοθεσια καθε χρονο? μονο 25!! και οχι γιατι δεν υπαρχει "ζητηση" φυσικα, αλλα γιατι μονο τοσα ειναι διαθεσιμα!
Μηπως ξερεις ποσες αιτησεις δεχεται το ιδρυμα Μητερα καθε χρονο? Τις δεκαπλασιες με αποτελεσμα πολλα ζευγαρια να μην παρουν ποτε ενα παιδακι!
Αρα κυριε ασχετε, πως καταδικαζεις ενα ζευγαρι που θελει να αποκτησει ενα παιδι, αφου με την οδο της υιοθεσιας οι πιθανοτητες ειναι ελαχιστες?
αντε οτι μας ερθει το γραφουμε...."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook