Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ο παίκτης που κοντράρει στα ίσα την ιστορία του Μαραντόνα


Από το 1994, όταν ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είπε αντίο στον πρωταθλητισμό, πολλοί ήταν οι συμπατριώτες του οι οποίοι διεκδίκησαν, άλλοι με μεγαλύτερη επιτυχία, και άλλοι με μικρότερη τον τίτλο του Υιού του Ντιέγκο.
Φαίνεται όμως πως, 16 χρόνια μετά, βρέθηκε ο άνθρωπος ο οποίος μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον τεράστιο Πίμπε Ντ Όρο, αυτός δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι.
Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα και φέτος ανάγκασε τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς, να υποκλιθούν στο αστείρευτο ποδοσφαιρικό του ταλέντο...

Μέσι ή Μαραντόνα; Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν μπορεί να απαντηθεί, καθώς για τον Ντιέγκο έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα της καριέρας του, ενώ ο Μέσι βρίσκεται, ακόμα, στο ξεκίνημα της. Ο Λίονελ δεν έχει να επιδείξει ανάλογους τίτλους, σε εθνικό επίπεδο, με αυτούς του Μαραντόνα, όμως ο άσος της Μπαρτσελόνα έχει κάνει απείρως μεγαλύτερο ξεπέταγμα στα 23 του χρόνια, καθώς έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Ισπανίας και 2 Τσάμπιονς Λιγκ, όταν ο Μαραντόνα, στην ίδια ηλικία, μετρούσε μόλις 1 πρωτάθλημα Αργεντινής, με την φανέλα της Μπόκα.

Συνέχεια στο http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=6801

Share on Facebook