Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Πεταλωτής:"Δεν τίθεται θέμα πτώχευσης, δεν τίθεται θέμα επιστροφής στη δραχμή"


Δηλώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, για την φιλολογία των τελευταίων ημερών για δήθεν επιστροφή στη γραμμή ή ακόμα και για χρεωκοπία της Ελλάδας. Ανέφερε ο Γ. Πεταλωτής ότι: "Tο τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες, διαφόρων φημών για δήθεν επιστροφή στη δραχμή, δήθεν...



...αναδιαρθρώσεις χρέους, υβριδικά συστήματα χρήματος και άλλα που ακούμε για πρώτη φορά. Είναι φανερό πως τέτοια διασπορά, πλήρως ανυπόστατων φημών, μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό προκαλεί στην προσπάθεια που καταβάλλει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, για την ασφαλή έξοδο από την κρίση.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια, τόνισε ο Γ. Πεταλωτής, απ` όπου και αν προέρχονται, απ` όπου και αν εκπορεύονται, με όποιο τρόπο και αν διαδίδονται στην ελληνική κοινωνία. Και επαναλαμβάνουμε -φυσικά, είναι αυτονόητο για μας ότι δεν τίθεται θέμα πτώχευσης, δεν τίθεται θέμα επιστροφής στη δραχμή ή οτιδήποτε άλλο ακούγεται όλο αυτό το διάστημα.

Εντάξει εμείς σε ακούσαμε και καλά τα λες και μπράβο σου κ. Πεταλωτή, γιατί κάνεις καλά τη δουλειά σου να μιλάς χωρίς να λες τίποτα, επί της ουσίας, όμως εμείς θα σε ρωτήσουμε κάτι και αν θέλεις και μπορείς μας απαντάς.


Λοιπόν τι θα γίνει αν το σπρεντ π.χ της Ισπανίας και της Ιταλίας φτάσουν 5,5%; Θα συνεχίσουν να δανείζουν την Ελλάδα; Δηλαδή δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι θα υπάρχει κράτος (Ισπανία, Ιταλία ή όποιο άλλο) που θα δανείζεται με 5,5% για να δανείσει με 5% την... Ελλάδα, μέσω του μηχανισμού στήριξης.


Share on Facebook