Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ένταση και διαξιφισμοί στο Πολυτεχνείο Κρήτης


Ένταση, σπρωξίματα, παρεξηγήσεις και ορισμένες βαριές κουβέντες σε κάποιες περιπτώσεις, στιγμάτισαν τη γενική συνέλευση των καθηγητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μηχανολόγων Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με αντικείμενο την κατάρτιση του προγράμματος σπουδών για το νέο ακαδημαϊκό...
έτος.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ως πραξικοπηματική τη συνέλευση των καθηγητών(η οποία κι έγινε κρυφά σε άλλη αίθουσα και όχι σε αυτή των συνεδριάσεων), καθώς σε αυτή δεν υπήρχε εκπροσώπησή τους, διαφωνώντας κάθετα με το νέο πρόγραμμα.

Από την πλευρά τους οι καθηγητές κάνουν λόγο για μία μικρή μειοψηφία φοιτητών που θέλησε να διακόψει τις διαδικασίες, γνωρίζοντας ότι δε μπορούσε να περάσει η δική της άποψη.

Μετά την αποχώρηση των καθηγητών, το σκηνικό μεταφέρθηκε έξω από το γραφείο του προέδρου του τμήματος, όπου κι εκεί υπήρξαν έντονοι διάλογοι και διαξιφισμοί.Μάλιστα ο πρόεδρος του τμήματος είπε χαρακτηριστικά "...έρχεται εδώ το κάθε κωλόπαιδο του κάθε μαλάκα", καθώς και απειλούσε προσωπικά τους φοιτητές για το πτυχίο τους. πράγμα που όπως είναι λογικό εξόργησε τους φοιτητές. Τελικά, το νέο πρόγραμμα μαθημάτων ψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ τα υπόλοιπα θέματα της συνέλευσης πέρασαν κατά πλειοψηφία.Πράγμα και το οποίο είναι παράνομο.


http://vrasmos.blogspot.com/





Share on Facebook