Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Δήλωση Βενιζέλου για τη χθεσινή τρομοκρατική ενέργεια


"Η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση, η χθεσινή δολοφονία ενός αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας που έφερε την τιμητική ιδιότητα του υπασπιστή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μέσα στο κτήριο του Υπουργείου, δίπλα από το γραφείο του υπουργού, είναι αναμφίβολα μια βαριά προσβολή της εθνικής μας κυριαρχίας και της εθνικής μας ασφάλειας. Είναι μια προσβολή στη δημοκρατία, μια προσβολή στο κράτος δικαίου", σχολίασε ο ...
υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην τελετή απονομής των πτυχίων της 62ης εκπαιδευτικής σειράς, της Σχολής Εθνικής Άμυνας, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

"Είναι μια προσβολή που δεν θα μείνει φυσικά αναπάντητη από τον ίδιο το νόμο και από τη Δικαιοσύνη. Δείχνει η χθεσινή δολοφονία, η χθεσινή τρομοκρατική άνανδρη ενέργεια που έγινε με ιδιαίτερο θράσος και χτύπησε τον σκληρό πυρήνα του κράτους, ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν έχει εύκολο τέλος, ότι είμαστε υποχρεωμένοι, χαλυβδώνοντας την εθνική και κοινωνική μας συνοχή, να δώσουμε στον ελληνικό λαό, στον Έλληνα πολίτη, σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, το αίσθημα ασφάλειας που λείπει, δυστυχώς, σε όλα τα επίπεδα.

Ένα αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να θωρακιστεί και με την αστυνομική και με τη στρατιωτική και με τη θεσμική και με την πολιτική και με την κοινωνική έννοια του όρου", κατέληξε.
Share on Facebook