Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Σκάνδαλο με τους ελέγχους αντιντόπιγκ - Ξέχασαν να ελέγξουν τα δείγματα



ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΚΑΝ

"Από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώνονται τα παρακάτω σχετικά με τις δειγματοληψίες ελέγχου ντόπινγκ:Παρά τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με την αδυναμία της Πολιτείας κα των αρμόδιων φορέων, να καλύψει τις αναγκαίες δειγματοληψίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών, γυναικών



και νέων, ο ΣΕΓΑΣ σε συνεννόηση με το ΕΣΚΑΝ, προχώρησε σε δειγματοληπτικό έλεγχο έξι (6) αθλητών-τριών, μελών των εθνικών ομάδων Α/Γ που βρίσκονται ήδη στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, πληρώνοντας μάλιστα, υπέρογκα ποσά στους δειγματολήπτες της IDTM.

Η ενέργεια αυτή είχε ουσία και νόημα, με την προϋπόθεση αλλά και τη συμφωνία ότι ο ΣΕΓΑΣ θα είχε μέχρι χθες βράδυ, ενημέρωση για τυχόν θετικό δείγμα, ώστε να έχει το χρόνο να αποσύρει τον αθλητή-τρια και ταυτόχρονα να τον αντικαταστήσει με άλλον στέλνοντάς τον σήμερα (Παρασκευή) στη Νορβηγία.

Δυστυχώς αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά, ότι ο Ελληνικός Αθλητισμός βαδίζει ξυπόλητος στ’ αγκάθια, αφού, ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε μόλις σήμερα (Παρασκευή) το πρωί από το εργαστήριο του ΟΑΚΑ, ότι κανείς (δηλαδή το ΕΣΚΑΝ) δεν το είχε ενημερώσει πως τα 6 δείγματα είναι επείγοντα, από δε το ΕΣΚΑΝ, ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί επίσης, ότι το εργαστήριο επικαλέστηκε βλάβη μηχανήματος.

Μετά από αυτά αναμένουμε επιτέλους από την Πολιτεία, όχι μόνο να αποδώσει ευθύνες αλλά και να δώσει λύσεις ριζικές στον ευαίσθητο αυτό τομέα του Ελληνικού Αθλητισμού.

Δεν φτάνουν πια οι ανέξοδες και αναποτελεσματικές διακηρύξεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου του ντόπινγκ. Χρειάζονται λύσεις εδώ και τώρα."

ΣΕΓΑΣ


Share on Facebook