Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Αισιοδοξία αλλά και "τιμωρία" από Ρεχάγκελ


Ετοιμη για την πρεμιέρα της στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής είναι η Εθνική Ελλάδος σύμφωνα με τον τεχνικό της Οτο Ρεχάγκελ αλλά και τους διεθνείς Καραγκούνη και Χαριστέα. Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με την Νότιο Κορέα (12/6, 14:30) ο Γερμανός προπονητής δεν...



... αποκάλυψε πρόσωπα (5 ή 6) για την ενδεκάδα ενώ τόνισε πως θα πρέπει οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι για να μην τους βάλει τιμωρία.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε ο ομοσπονδιακός προπονητής:

"Ελπίζω η καρδιά μου να χτυπά για πολύ καιρό ακόμα, σίγουρα αύριο θα χτυπά πολύ δυνατά. Ορισμένα πράγματα θέλουν το χρόνο τους για να γίνουν. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ και που για μένα και τους διεθνείς είναι η πρώτη μας παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Θα είναι διαφορετική μέρα η αυριανή για όλους μας. Θέλουμε να παίξουμε καλά και να φύγουμε νικητές από το γήπεδο. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία που είμαστε εδώ, αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι εκτός διοργάνωσης βρίσκονται ομάδες όπως οι Ρωσία, Κροατία και Τσεχία" και εν συνεχεία απάντησε:

- για το ποια θα είναι η τελευταία κουβέντα που θα πει στους διεθνείς: "Κάποια πράγματα είναι μυστικά και αφορούν μόνο τον προπονητή και τους παίκτες. Σίγουρα θα τους πω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Στο σχολείο όσοι μαθητές δεν είναι συγκεντρωμένοι γράφουν τιμωρία 100 φορές πως θα είναι ήσυχοι".

- για την εικόνα που έχει η Νότια Κορέα: "Είναι πολύ γρήγορη ομάδα. Την είδαμε στα φιλικά, αξιοποιούν τις ευκαιρίες που δημιουργούν. Εχουν τη δυνατότητα να κινούνται πολύ γρήγορα, με ταχύτητα αλλά και να παγώνουν το παιχνίδι όταν το ζητήσει ο προπονητής τους. Είναι πολύ βελτιωμένοι στην τακτική τα τελευταία χρόνια. Κάποτε κερδίζαμε εύκολα τις ασιατικές ομάδες, αλλά όχι πλέον. Είναι οργανωμένοι και είναι σαν πάνθηρες στον αγωνιστικό χώρο".

- για το αν το παιχνίδι θα κριθεί στο ένα γκολ: "Δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο. Εγώ θυμάμαι ένα παιχνίδι στο οποίο η Λίβερπουλ έχανε 3-0 και πήρε το παιχνίδι".

Καραγκούνης: "Θα χαρούμε το Μουντιάλ με νικηφόρο αποτέλεσμα στην πρεμιέρα"

Ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Αγγελός Χαριστέας εμφανίστηκαν επίσης αισιόδοξοι για την εξέλιξη του αγώνα με την Νότιο Αφρική. Αρχικά ο αρχηγός της Εθνικής μας εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του είπε για την πρεμιέρα:

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους έφτασε η μέρα να ξεκινήσουμε τη συμμετοχή μας σε ένα πολύ μεγάλο τουρνουά. Ολοι μας έχουν βοηθήσει να μη μας λείπει τίποτα, έχουμε προετοιμαστεί με τις καλύτερες συνθήκες. Πιστεύω ότι αυτή η προετοιμασία των 25 ημερών θα βγει στο γήπεδο και θα χαρούμε το Mundial με νικηφόρο αποτέλεσμα στο πρώτο ματς" και συμπλήρωσε:

"Είναι μια πολύ συμπαγής ομάδας, με πολύ καλές αλληλοκαλύψεις ιδίως στην άμυνα. Εχουν πολύ καλά ντουμπλαρίσματα στα μαρκαρίσματα και σε αυτό μοιάζουμε ως ομάδες".

Σε ερώτηση για το πού μπορεί να κριθεί η αναμέτρηση, ο "Κάρα" απάντησε: "Αν δείξουμε ομαδικότητα και είμαστε συμπαγείς στην άμυνα, με καλή τακτική, τότε θα μετρήσει η ποιότητα κάθε ομάδας. Αν έχουμε καλύτερη ποιότητα, θα πάρουμε τη νίκη".

Τέλος, πήρε θέση και στην κριτική που ασκείται στο αντιπροσωπευτιό μας συγκρότημα αναφέροντας: "Δεν παίζουμε μόνο καλή άμυνα, έχουμε και καλή επίθεση. Μπορεί να μη βάζουμε πάρα πολλά γκολ, αλλά για να πετύχουμε όσα έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια, σκοράρουμε και κάνουμε ευκαιρίες, βάζουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Ηρθαμε εδώ με πολλές φιλοδοξίες, είμαστε έτοιμοι και εύχομαι να το βγάλουμε στο γήπεδο".

Χαριστέας: "Οχι μόνο ο Παρκ και ο Λι, αλλά το σύνολο"

Ο επιθετικός της Εθνικής Ελλάδος, Αγγελος Χαριστέας μιλώντας για το ματς αναφέρθηκε στους αντιπάλους μας και διευκρίνησε πως η Νότιος Αφρική δεν είναι μόνο δύο πρόσωπα αλλά ένα σύνολο, που θα πρέπει να προσέξουν οι διεθνείς. Παράλληλα εξέφρασε την ανυπομονησία των διεθνών για την πρεμιέρα.

"Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, ελπίζουμε σε μια πολύ καλή συμμετοχή. Η Νότια Κορέα δεν βασίζεται μόνο στον Παρκ και στον Λι, αλλά στο σύνολο. Αυτό είναι το δυνατό της σημείο. Κάνουν πολλή δουλειά και είναι ίσοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να προσέξουμε πολύ, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη".

http://www.sport24.gr


Share on Facebook