Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Εβραίοι της Γερμανίας ετοιμάζουν ένα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα


Εβραίοι της Γερμανίας ετοιμάζουν ένα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, με την προοπτική να αναχωρήσει στα τέλη Ιουλίου, δήλωσε σήμερα από το Βερολίνο μία εκ των υπευθύνων της πρωτοβουλίας αυτής.

"Ο κατάλογος των ...

επιβατών δεν έχει ακόμη συνταχθεί, αλλά έχουμε πολλές, πολλές αιτήσεις απ' όλο τον κόσμο", δήλωσε στο ραδιοσταθμό Ντόιτσλαντφουνκ η Έντιτ Λουτς, η οποία προετοιμάζει την αποστολή αυτή που διοργανώνεται από τη γερμανική πτέρυγα του δικτύου "Ευρωπαίοι εβραίοι για μια δίκαιη ειρήνη" στη Μέση Ανατολή (JEP).

Μεταξύ των ενδιαφερομένων βρίσκονται πολλοί Ισραηλινοί, όπως και πολιτικοί αξιωματούχοι και μη εβραίοι, όμως οι τελευταίοι θα γίνουν δεκτοί αφού τηρηθεί μια σειρά προτεραιότητας, καθώς "οι αιτήσεις των εβραίων γι'αυτό το εβραϊκό πλοίο έχουν βεβαίως μεγαλύτερη βαρύτητα", σημείωσε η Λουτς.

Μετά τη φονική επιδρομή του Ισραήλ στο διεθνή στολίσκο στις 31 Μαΐου "η ανάγκη που υπάρχει για το δικό μας πλοίο κρίνεται πιο επείγουσα από ποτέ", προσέθεσε.

Το σχέδιο αυτό έλαβε σύμφωνα με την ίδια και "πολλά μηνύματα υποστήριξης από το Ισραήλ". "Θα πάμε εκεί και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε το Ισραήλ ότι το πλοίο μας είναι ειρηνικό και ότι μπορούν να υπάρξουν και άλλα όπως αυτό (...) Αν το Ισραήλ μας κλείσει το δρόμο, θα κάνουμε μεταβολή. Όμως θα επιστρέψουμε στη συνέχεια", υπογράμμισε.

Ο στόχος είναι το ταξίδι αυτό να γίνει στα τέλη Ιουλίου, όμως ακόμη τίποτε δεν έχει αποφασιστεί, κατέληξε η Λουτς.Share on Facebook