Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

"Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς την Χρουσαλά"


"Η είδηση έσκασε σαν βόμβα εν μέσω ενός ανιαρού Μουντιάλ.
Την αποφράδα μέρα της 10ης Ιουνίου 2010 ένα (ακόμη) έγκλημα συντελέστηκε σε βάρος του ελληνικού έθνους: Η Μαριέτα Χρουσαλά και ο Λέο (άκου «Λέο») Πατίτσας τόλμησαν (ανατριχιάζω) να χρησιμοποιήσουν το θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ» (την απάντηση της Ελλάδας στο «Ποτέμκιν») για...


την γαμήλια δεξίωσή τους.

Η μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία της χώρας, από την εποχή της Φαλκονέρας, προκάλεσε την οργή του ελληνικού λαού. Αντίθετα με άλλα ασήμαντα γεγονότα (δολοφονία υπαλλήλων της Marfin, ρατσιστικά συνθήματα ΟΥΚάδων κ.ο.κ.) η καταδίκη ήταν αυτή τη φορά ομόφωνη. Λογικό άλλωστε αφού:

α/ οι εθνικόφρονες εξοργίστηκαν από το γεγονός ότι ένα μνημείο του ενδόξου ελληνικού ναυτικού καταλήφθηκε από γκόμενες με μίνι (λεπτομέρεια η οποία υπογραμμίστηκε δεόντως από τα ΜΜΕ) και

β/ οι «αριστεροί» αναγνώρισαν στο χαμόγελο του γλυκερού Πατίτσα την μοχθηρή πλουτοκρατία η οποία κερδοσκόπησε για μία ακόμη φορά στην πλάτη του Έλληνα προλετάριου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα κανάλια άδραξαν την ευκαιρία και ενορχήστρωσαν τον γενικό αναβρασμό με το –συνήθως μετριοπαθές- Mega να κλέβει την παράσταση με σχόλια τύπου «Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, όταν ακούστηκαν καρσιλαμάδες και τσιφτετέλια». Προφανώς, αν χόρευαν μπρέικ ντανς και μακαρένα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως το 99% των Ελλήνων, ούτε ξέρει που στο διάλο βρίσκεται το «Αβέρωφ». Το 90% δε, δεν γνώριζε καν τι ακριβώς είναι το Αβέρωφ, με αρκετούς να πιστεύουν πως ήταν νοσοκομείο λοιμωδών παθήσεων και άλλους να θεωρούν πως επρόκειτο για την έδρα της συμπαθούς ομάδας μπάσκετ του Παπάγου.

Επίσης το εν λόγω πλοίο –που λειτουργεί εδώ και χρόνια ως μουσείο- έχει πολλάκις παραχωρηθεί σε ιδιώτες, ακόμη και για επιδείξεις μόδας το μακρινό 1996 (στο ίντερνετ κυκλοφορεί και σχετικό βίντεο από την εκπομπή της αξέχαστης Μαλβίνας).

Όλα αυτά όμως είναι ψηλά γράμματα. Απλώς η ελληνική γνώμη, χρειαζόταν έναν ακόμη αποδιοπομπαίο τράγο. Να τα «χώσει» άγρια σε κάποιον, να μπινελικώσει, να ξεσπάσει βρε αδερφέ!

Και τον βρήκε στο πρόσωπο της εκθαμβωτικής Μαριέτας…"
http://mediasoup.gr/
Share on Facebook