Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

"Απαράδεκτη η κατάσταση της Ίου με τα δρομολόγια"



"Σας γράφω σχετικά με την απίστευτη κατάσταση που επικρατεί με τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας στην Ίο. Οι εταιρείες κάνουν πάρτυ και αποκλείουν όποτε θέλουν το νησί, τα δρομολόγια αλλάζουν τελευταία στιγμή και στο τέλος, είναι εμφανείς οι μονοπωλιακές τακτικές των εταιρειών και η αδυναμία του κράτους να προστατεύσει την αγορά...
Ενδεικτικά το Highspeed 5 "κόβεται" όταν "μπαίνει" το Speed runner (τυχαίο? δεν νομίζω!) ενώ το ίδιο συνέβη και νωρίτερα με τα Blue Star και το Highspeed! Και μιλάμε για τρεις (λέμε τώρα) διαφορετικές εταιρείες! Η σύνδεση με Μύκονο & Κρήτη δε, φαίνεται να διακόπηκε τελείως και μαζί οι ελπίδες τουριστών να έρθουν με chartered flights (Κρήτη) στην Ίο ή να συνδυάσουν τα νησιά της διασκέδασης (Μύκονος - Ίος).

Φυσικά οι ταλαίπωροι τουρίστες χάνουν βραδιές σε ξενοδοχεία από τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Και άλλοι πάλι δεν τολμούν να σκεφτούν να κάνουν island hopping βλέποντας τα δρομολόγια.

Αυτό που πραγματικά με εξοργίζει είναι ότι ενώ υπάρχει ζήτηση οι εταιρείες την αγνοούν προτιμώντας να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους έχοντας την καβάτζα του καρτέλ.

Κύριοι που φορολογείτε, θα μπορούσατε τουλάχιστον να διασφαλίσετε καθημερινή σύνδεση της Ίου με την Σαντορίνη μετά τις αφίξεις των chartered πτήσεων?"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ








Share on Facebook