Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Οικογενειακή «επιχείρηση» τοκογλυφίας


ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Οικογενειακή «επιχείρηση» τοκογλυφίας είχαν στήσει στην Κέρκυρα πέντε συγγενείς με την βοήθεια ενός ακόμη συνεργού τους, απειλώντας και εκβιάζοντας πολίτες οι οποίοι έπεφταν στην ανάγκη τους και ζητούσαν δάνεια με την υποχρέωση να καταβάλλουν δυσβάσταχτους τόκους!...



...Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας εξάρθρωσαν το κύκλωμα μετά την καταγγελία ενός από τα θύματά τους ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και τη ζωή των μελών της οικογενείας του. Τους τελευταίους δύο μήνες, οι τοκογλύφοι είχαν πάρει με το «έτσι θέλω» από το κατάστημα γεωργικών και ηλεκτρικών μηχανημάτων που διατηρεί το θύμα μία μπετονιέρα, έναν τροχό κοπής και μία ηλεκτροκόλληση αξίας 1.300 ευρώ με την πρόφαση ότι θα τα μίσθωναν, αλλά τελικά τα πούλησαν!

Ακόμη, του είχαν αρπάξει ένα αυτοκίνητο, δήθεν ως αντάλλαγμα για τις μηνιαίες τοκογλυφικές τους απαιτήσεις! Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν άλλες 11 συναλλαγματικές διαφόρων εκδοτών και θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας με τις κατηγορίες της εκβίασης, τοκογλυφίας, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεσης, αποδοχής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

http://www.protothema.gr/


Share on Facebook