Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση της "Ανανεωτικής Πτέρυγας" γιατί έφυγε από το ΣΥΡΙΖΑ


ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ... ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟ

Με ανακοίνωσή της η "Ανανεωτική Πτέρυγα" τονίζει ότι η "ανεξαρτητοποίηση των τεσσάρων ανανεωτικών βουλευτών μας, Φώτη Κουβέλη, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού από το ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτεί την έναρξη της πορείας ανασυγκρότησης της ανανεωτικής αριστεράς. Η κίνηση αυτή...




... εκφράζει τις προσδοκίες πολλών προοδευτικών πολιτών, που ζητούν μια σύγχρονη, αριστερή, οικολογική πολιτική και υπεύθυνες απαντήσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης της χώρας".

Η "Ανανεωτική Πτέρυγα" επισημαίνει ότι η ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών της Ανανεωτικής Αριστεράς από το ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί αναγκαία πράξη ευθύνης, σύμφωνη με τη βούληση των ψηφοφόρων, που έστειλαν στη Βουλή τους βουλευτές τους για να προβάλλουν και να υπηρετούν τις ανανεωτικές, αριστερές, ιδέες και όχι τον αριστερισμό.

Η επιλογή αυτή, σημειώνεται "ήταν επιβεβλημένη ύστερα από τις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΣΥΝ, στο οποίο η ηγεσία του επιβεβαίωσε τη διάχυση στο ΣΥΡΙΖΑ και επιπλέον απαίτησε να σιωπήσουμε".

Η "Ανανεωτική Πτέρυγα" καταλήγει επισημαίνοντας ότι "ο ευρύς κόσμος της ανανεωτικής αριστεράς δεν κοιτά προς τα πίσω, προτάσσει τις επείγουσες πολιτικές ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας και κινητοποιείται παντού για την ανασυγκρότηση του αριστερού ανανεωτικού χώρου".

Share on Facebook