Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ο Αμπάς ανακοίνωσε την αποστολή αντιπροσωπείας στην Γάζα


Ο παλαιστίνιος πρόεδρος,ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποστείλει μία αντιπροσωπεία στην Γάζα για συνομιλίες με την Χαμάς σχετικά με την συμφιλίωση,ύστερα από την αιματηρή ισραηλινή επιχείρηση στην νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα."Ο καλύτερος τρόπος να απαντηθεί (η επιδρομή)είναι για τις παλαιστινιακές οργανώσεις να συμφιλιωθούν και να ...
αντισταθούν στο Ισραήλ",δήλωσε προς το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NTV στην Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται για να λάβει μέρος σε ένα φόρουμ ασιατικής συνεργασίας.

"Συστήσαμε μία αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής ηγεσίας η οποία θα μεταβεί στην Γάζα για να πείσει την Χαμάς (για την αναγκαιότητα)μίας συμφιλίωσης",ανέφερε ο παλαιαστίνιος πρόεδρος."Ο καλύτερος τρόπος να απαντηθεί(η επιδρομή)είναι για τις παλαιστινιακές οργανώσεις να συμφιλιωθούν και να αντισταθούν στο Ισραήλ",είπε.

Η μόνη προυπόθεση για μία συμφιλίωση είναι η αποδοχή από την Χαμάς ενός σχεδίου που πρότεινε η Αίγυπτος πέρυσι με το οποίο γίνεται έκκληση στην Χαμάς και στην Φατάχ να συνάψουν ειρήνη και να οργανώσουν εκλογές ,πρόσθεσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος οι δηλώσεις του οποίου αποδόθηκαν στην τουρκική.

Στο Κάϊρο,ο εκπρόσωπος του Αραβικού Συνδέσμου Χισάμ Γιούσεφ δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα θα μεταβεί στην Λωρίδα της Γάζας την άλλη εβδομάδα σε ένδειξη "αλληλεγγύης"προς τους Παλαιστίνιους οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον αποκλεισμό που έχει επιβάλλει στον θύλακα το Ισραήλ.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ,που βρίσκεται στην εξουσία στην Γάζα,ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι ο Μούσα αναμένεται "τις προσεχείς ημέρες"στα παλαιστινιακά εδάφη.

"Ο Αμρ Μούσα θα πραγματοποιήσει την προσεχή εβδομάδα μία επίσκεψη,την πρώτη του είδους για ένα γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου στην Λωρίδα της Γάζας, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τον παλαιστινιακό λαό που αντιμετωπίζει τον αποκλεισμό και την ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία της παλαιστινιακής συμφιλίωσης",είπε ο Γιούσεφ. Πρόσθεσε ότι το θέμα της συμφιλίωσης θα αποτελέσει προτεραιότητα στις συνομιλίες του επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου με αξιωματούχους στην Γάζα,αλλά δεν διευκρίνισε την ακριβή ημερομηνία της επίσκεψης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Αραβικού Συνδέσμου,η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 14 ή στις 15 Ιουνίου.

Για να προετοιμάσει αυτή την επίσκεψη ο Μούσα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς ,που ζει εξόριστος στην Δαμασκό,τον Χάλεντ Μεσάαλ,πρόσθεσε ο Γιούσεφ.
Share on Facebook