Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ποινικές διώξεις κατά επτά στελεχών της ΕΡΤ για ατασθαλίες


Δύο κακουργήµατα και τέσσερα πληµµελήµατα για επτά κατηγορουµένους - στελέχη της ΕΡΤ είναι ο ποινικός απολογισµός της έρευνας που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτα Φάκου, µε αφορµή τηλεοπτικές εκποµπές και δηµοσιεύµατα για οικονοµικές ατασθαλίες στο Ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Η εισαγγελική λειτουργός από τον περασµένο Νοέµβριο που....

διατάχθηκε η προκαταρκτική εξέταση παρακολούθησε τα επίµαχα DVD µε τις καταγγελίες, ζήτησε και µελέτησε συµβάσεις της ΕΡΤ, κάλεσε ως µάρτυρες πρόσωπα που είχαν γνώση των τηλεοπτικών πεπραγµένων και στο τέλος εξέτασε τους επτά υπόπτους για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, τα ονόµατα των οποίων βρίσκονται πλέον στον κατάλογο των κατηγορουµένων αλλά δεν δόθηκαν στη δηµοσιότητα.
Οι περιγραφόµενες αξιόποινες πράξεις, από τις οποίες προκλήθηκε ζηµία χιλιάδων ευρώ φέρεται να έχουν τελεστεί την τελευταία τριετία, χρονική περίοδο που στο τιµόνι της ΕΡΤ βρισκόταν ο µέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος κ. Χρήστος Παναγόπουλος. Μεταξύ των κατηγορουµένων, κατά πληροφορίες, περιλαµβάνονται τρία ανώτατα στελέχη της ΕΡΤ, µία παρουσιάστρια και ένας δηµοσιογράφος, ο οποίος είχε διατελέσει και αρχισυντάκτης εκποµπής στην ψηφιακή τηλεόραση.
τα Νεα
Share on Facebook