Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

"Τέλος εποχής;"


Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα όπως είναι σχετικά με την Εθνική μας ομάδα και ας αφήσουμε τα αναθέματα ( όπως αυτά μετά την ήττα από τους Κορεάτες) και τα σχόλια του τύπου '' το πάλεψαν αλλά είμαστε άτυχοι '' οι Τιτάνες έπεσαν ηρωικά '' και άλλα εθνοσωτήρια !!
Σε κάθε περίπτωση είμαστε των άκρων . Και στα καλά και στά άσχημα.
Η Εθνική ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση του ομίλου μας και δίκαια έμεινε εκτός 16αδας. Αυτό δεν μειώνει την επιτυχία να πάμε ...
στην Ν. Αφρική μιας και οι επιτυχίες με προπονητή τον Ρεχάγκελ ήρθαν μαζεμένες την δεκαετία που αυτός ήταν στο τιμόνι της ομάδας. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο στα τόσα χρόνια παρουσίας του δεν είχε ποτέ τόσες παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις ( δύο φορές στο Euro και μια μουντιάλ ) από την άλλη οι εμμονή του σε συστήματα και παίκτες είναι παροιμιώδης αλλά το τελικό αποτέλεσμα μάλλον τον δικαιώνει.
Αναφορικά τώρα με το μουντιάλ προκρίθηκαν η φυσικά καλύτερη όλων Αργεντινή και οι μέτριοι τρεχαλατζήδες αλλά συνεπείς σε αυτά που μπορούν να κάνουν Κορεάτες .Μείναμε εκτός εμείς που προσπαθήσαμε εχθές τουλάχιστον να παίξουμε κάπως σαν το 2004 . Σφιχτή άμυνα και σε κάποια φάση ( κυρίως στημένη) να κάνουμε το γκολ - Αλλά η τύχη του 2004 δεν είναι οδηγός επιτυχιών ( και αυτό να είστε σίγουροι το ξέρει πρώτος απ' όλους ο Γερμανός) και οι Νιγηριανοί που έπαιζαν ποδόσφαιρο αλάνας με τον καθένα να κάνει του κεφαλιού του.
Το μόνο που με στεναχωρεί είναι η διαφαινόμενη επιλογή σαν αντικαταστάτη του Ρεχάγκελ του Σάντος. Η εποχή που η Εθνική ομάδα άλλαζε σαν τα πουκάμισα τους προπονητές φαίνεται πως επιστρέφει. Και να μη ξεχνάμε πως ο Γερμανός έπαιζε άμυνα επειδή ήξερε τι υλικό έχει στα χέρια του , ενώ σαν προπονητής στην Βέρντερ και στην Καιζερλάουτερν έπαιζε φουλ επίθεση γιατί είχε το κατάλληλο υλικό. Αντιθέτως ο Πορτογάλος, την Μπαρτσελόνα να είχε , πάλι άμυνα Μαζινό θα παρουσίαζε . Έτσι γίνομαι και γω προπονητής "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ







Share on Facebook