Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

"Καταγγελία για το πανεπιστήμιο Αιγαίου"


"Κυριοι με την παρουσα θα ηθελα να καταγγειλω την φασιστικη τακτικη των καθηγητων του τμηματος Επιστημης της θαλασσας του Πανεπιστημιου Αιγαιου .Οι παραπανω καθηγητεςπηραν μονοι τους μια χουντικου τυπου αποφαση –μοναδικη...


στα Ελληνικα πανεπιστημια-με την οποια οι μαθητες που δεν θα εχουν περασει όλα τα μαθηματα του πρωτου ετους δεν θα μπορουν να εγγραφουν στο τριτο ετος του τμηματος τους.αλλα λογια τα παιδια θα πρεπει να ξαναπαρακολουθησουν τα μαθηματα του πρωτου ετους αφηνοντας τα ουσιαστικα στην ιδια ταξη πραγμα πρωτογνωρο στην πανεπιστημιακη κοινοτητα.Η συγκεκριμενη αποφαση ισχυει ΜΟΝΟ για το συγκεκριμενο τμημα του Πανεπιστημιου και είναι μοναδικη σε ολη την Ελλαδα. Οι καθηγητες του δεν εχουν ιχνος ανθρωπιας επανω τους?Στις δυσκολες ωρες που περνανε ολοι οι εργαζομενοι,δεν σκεφθηκαν καθολου τουςγονεις οι οποιοι με χιλιες δυο στερησεις στελνουν τα παιδια τους να σπουδασουν σε πανεπιστημια τα οποια βρισκονται μακρυα από τον τοπο κατοικιας τους με τοσα εξοδα?Αυτοι δεν εχουν παιδια η τα παιδια τους σπουδαζουν σε πανεπιστημια στα οποια διδασκουν καθηγητες με δημοκρατικη νοοτροπια και δεν λαμβανουν αντιστοιχες αποφασεις?Επειδη το θεμα είναι σοβαρο και επειδη τα παιδια μας δεν είναι εάν δεν ανακληθει η συγκεκριμενη χουντικη αποφαση, η οποια είναι αντιθετη με τα αρθρα του συνταγματος περι ισονομιας των πολιτων. Θα προσφυγουμε στη δικαιοσυνη κατά των συγκεκριμενων καθηγητων. Η υπουργος παιδιας αραγε τι λεει επι του θεματος?Περιμενω κατ αρχας μια απαντηση από τον πρυτανη του πανεπιστημιου αιγαιου και από την Κα υπουργο."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------
"Θα ήθελα να τοποθετηθώ σχετικά με το θέμα για τα μαθήματα του τμ. Επιστημών της Θάλασσας. Φίλε αναγνώστη είσαι λάθος. Καταρχάς δεν είναι φασιστική απόφαση, αλλά τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού του πανεπιστημίου και ειδικότερα της παραγράφου Δ. Επίσης μια χαρά μπορείς να εγγραφείς στο τρίτο έτος, αλλά δεν μπορείς να δηλώσεις τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μαθήματα του 3ου έτους, αλλά μόνο επιλογής. Δηλαδή αν μέχρι το τρίτο έτος δεν έχεις περάσει τα 12 βασικά και υποχρεωτικά μαθήματα του πρώτου έτους, δηλώνεις αυτά που δεν έχεις περάσει και τα επιλογής των επόμενων εξαμήνων. Τώρα αν αυτό είναι σωστό ή όχι είναι άλλη συζήτηση και αυτά περί ισονομίας που γράφεις δεν νομίζω ότι στέκουν. Απλά καλό θα ήταν, την επόμενη φορά να είσαι καλύτερα πληροφορημένος και όχι να πετάς τη λέξη χουντικός σε ότι δεν σ αρέσει."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------

"δηλαδή λέει οτι ο φοιτητής θα κάνει παραπάνω χρόνια σπουδές, εξαιτίας του οτι δεν μπορεί να πάρει μαθήματα του 3ου έτους (αφού χρωστάει ακόμη μαθήματα του 1ου έτους).


(συγγνώμη για το hardcore ύφος που θα ακολουθήσει, δε συνηθίζω να είμαι έτσι)

μα πως είναι δυνατόν κάποιος να βγάλει τη σχολή στα κανονικά της χρόνια, αν στο τέλος του 2ου έτους χρωστάει ακόμη τα μαθήματα του 1ου έτους;

το πρόβλημα κύριε γονιέ (και αυτό που στην ουσία πρέπει να σε απασχολεί) είναι οτι το παιδί σου θα έχει φτάσει στο 3ο έτος και χρωστάει τα μαθήματα του 1ου έτους. Έτσι κι αλλιώς με αυτό το δεδομένο, τα χρόνια των σπουδών του θα είναι περισσότερα σε αυτή τη περίπτωση..

Το 1ο έτος που δεν πέρασε τα μαθήματα, τι είπες/έκανες;
Δυστηχώς όταν όλα πλέον είναι μπ..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------

"Στο ίδιο πανεπιστήμιο οι κολλητοί παίρνουν μεταπτυχιακά με το σορό και αν προσπαθήσεις να δεις ποιους πήραν σε απέκλισαν στην επιλογή αν και είχες όλα τα προσόντα κάνουν την πάπια. Οι φασίστες επί εποχής Στυλιανίδη επειδή είχαν μπάρμπα στην κορώνη δεν έδιναν λογαριασμό σε κανένα. Τώρα που είναι καθηγητάδες τους έχουν όλους γραμμένους. Ακούει κανείς. ??? Η Διαμαντοπούλου γιατί τους αφήνει ακόμα να αλωνίζουν???"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
------------------------------------------------------------------------------------

"Σαν πρώην μεταπτυχιακός φοιτητής και νυν διδακτορικός θέλω να απαντήσω στην καταγγελία «Βόμβα».

Δε το παίζω ξερόλας και εξυπνάκιας ούτε θέλω να υποτιμήσω κάποιον, απλά τυγχάνει να έχω περάσει από 3 εκπαιδευτικά συστήματα σε πανεπιστημιακό επίπεδο (Φινλανδία, Ολλανδία, Αγγλία) συν το Ελληνικό 4 δηλαδή και θέλω να καταθέσω την άποψη μου περί του θέματος.

Εάν γίνονται όλα όσα ισχυρίζεσαι στο πανεπιστήμιο Αιγαίου και δεν έχουν δώσει στους φοιτητές ένα εύλογο χρονικό περιθώριο να ανταπεξέλθουν είναι άκρως καταδικαστέο να αλλάξουν τα δεδομένα έτσι ξαφνικά, πράγμα που για το πνευματικό επίπεδο των πρυτάνεων θεωρείται τουλάχιστον παιδαριώδες.

Παρόλα αυτά, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην πρυτανική αρχή που πήρε μια τόσο γενναία απόφαση και να πάει κόντρα στους καρεκλοκένταυρους αιώνιους φοιτητές που συνήθως είναι πίσω από μια κομματική παράταξη μέσα στα πανεπιστήμια και λειτουργούν με τους γνωστούς τρόπους. Αν ήθελες να προασπίσεις τους οικονομικούς αγώνες των γονιών σου δεν θα έφτανες τώρα στο 3ο έτος για να χρωστάς μαθήματα του πρώτου. Θέλω να ξέρω, αν θα πλήρωνες δίδακτρα θα το σκεφτόσουν να έμενες σε μαθήματα? Η δημοκρατία είναι μέχρι εκεί που οι πράξεις σου δεν αποβαίνουν εις βάρος του άλλου και στην προκειμένη περίπτωση αδικούν όσους έχουν ιδρώσει να περάσουν. Τα όσα πρωτόγνωρα που ισχυρίζεσαι ότι γίνονται, δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει μόνο στη Ελλάδα διότι κανένας φοιτητής του εξωτερικού δε διανοείται φτάσει σε σημείο να χρωστάει μαθήματα. Βέβαια υπάρχουν οι δεύτερες και οι τρίτες ευκαιρίες αλλά όχι οι έκτες , έβδομες και όγδοες (τι αδικία ε?). Βλέπεις όμως οι καφέδες, τα πάρτυ των παρατάξεων και οι λοιπές γνωστές εύκολες λύσεις είναι προτιμότερες από το να κάτσεις να διαβάσεις μπας μάθεις και τίποτα. Μην μου πεις για τις παραδόσεις και τα βιβλία, όποιος θέλει πραγματικά να μάθει ποτέ δεν περιορίζεται σε μια πηγή γνώσης, αλλά στην Ελλάδα βλέπεις ότι έχουμε την νοοτροπία του γυμνασίου, να μας πουν τα ΣΟΣ θέματα ή να μας δώσει η τάδε παράταξη τα θέματα. μην τυχόν και βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει λίγο.. Μόνο περιμένεις με την καραβάνα σου να πάρεις λίγη μασημένη γνώση και έχεις απαιτήσεις αύριο μεθαύριο να θεωρείσαι επιστήμονας, να έχεις και καλή δουλειά γιατί έχεις και χαρτί πανεπιστημίου μετά από 10 χρόνια αβασάνιστων καφέδων.

Ξυπνάτεεεεε, Αλλάξτε νοοτροπία να πάτε μπροστά, να πάτε αυτή την χώρα μπροστά. αυτός είναι ο αληθινός αγώνας που πρέπει να δώσετε και όχι κάθε τρεις και λίγο οι καταλήψεις για ανούσιους λόγους. οι φοιτητές κάνουν το πανεπιστήμιο όχι τα κόμματα ούτε οι καθηγητές. Κάντε μια ενιαία φοιτητική ένωση αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για κοινά των ιδρυμάτων, ασκήστε πίεση και απαιτήστε ποιότητα εκπαίδευσης με σχέδιο και λύσεις και όχι αρλούμπες. Αυτά τα κουμουνιστικά, τα δεξιά, τα πράσινα , τα ροζ φίλε μόνο πίσω μπορούνε και πάνε την εκπαίδευση στη χώρα μας και να την αφήσουν στην εποχή του τότε Πολυτεχνείου...2010 έχουμε ρεεεεεε. Διώξτε τα σιχάματα που φοιτούν εις βάρος των άλλων. που κάνουν συνελεύσεις μεταξύ τους. που ψηφίζουν για πρυτάνεις και προέδρους μόνοι τους ανάλογα από ποιον θα πάρουν τα πιο πολλά. διώξτε αυτούς τους γυμνοσάλιαγκες. αυτή είναι η επανάστασή σας φίλοι μου φοιτητές αν δεν θέλετε να είστε μάγκες γιαλαντζί."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Δυστυχώς κύριοι μου το να τελειώσεις ένα πανεπιστήμιο και ειδικά στα κανονική χρονική διάρκεια φαντάζει πια αστείο. Καθώς οι περισσότεροι εκ των καθηγητών αποφασίζουν για το ποιοι και πόσοι θα περάσουν το μάθημα τους εντελώς τυχαία... Και είναι πολλοί...
Εγώ που πέρασα στο Πολυτεχνείο και θα έπρεπε να έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στα 5 χρόνια, ήμουν τυχερή γιατί κατάφερα να την τελειώσω στα 5 1/2!! Μέσα στην ατυχία μου ήμουν τυχερή γιατί άλλαξε ο καθηγητής!!!!!! Και αυτό το λέω γιατί αν δεν άλλαζε ο καθηγητής στο υποχρεωτικό μάθημα που χρωστούσα από το 1ο έτος (!!), θα ήμουνα ακόμα εκεί να το δίνω!! Ο οποίος δεν δίσταζε με εντελώς τυχαίο τρόπο, σε κάθε εξέταση, να περνάει 5-10 άτομα από τα 200 που το χρωστούσαν, κι επειδή το διασταυρώσαμε πολλές φορές, όχι με θεμιτή και δίκαιη αξιολόγηση.... Πείτε μου εσείς λοιπόν κύριοι, πως θα μπορούσα να έχω τελειώσει εγκαίρως τις σπουδές μου, αν και το δικό μου τμήμα αποφάσιζε να μην μπορώ να δίνω τα μαθήματα των επόμενων ετών, αν και εφόσον δεν είχα περάσει εκείνο το υποχρεωτικό μάθημα... Και επαναλαμβάνω... Εγώ ήμουν τυχερή!! Γνωρίζω πολλά άτομα που έχουν έρθει σε δυσχερέστερη θέση από μένα με τέτοιου είδους συμπεριφορές από καθηγητές.
Γι'αυτό μην βιάζεστε να κρίνεται τα παιδιά σας... Τα παιδιά σας πασχίζουν μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια... Τα οποία είναι παντελώς ανοργάνωτα και δεν υπάρχει και κανένας έλεγχος για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών... Λυπάμαι πολύ... Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα πανεπιστήμια είναι το μπ... που αναφέρει ο εν λόγω κύριος..."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook