Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

"Παράνομες υιοθεσίες"


"Το περασμένο Σαββατοκύριακο βράθηκα σε μεγάλη επαρχιακή μας πόλη. Σε μία συζήτηση με ντόπια παρέα, έμαθα πως υπάρχει μία μεγάλη κλινική στην πόλη τους, η οποία πραγματοποιεί κυρίως παράνομες υιοθεσίες και αυτό είναι κοινό μυστικό. Ερχονται, λέει, και άτεκνα ζευγάρια...


από άλλες πόλεις και παίρνουν "συμφωνημένα" με πλαφόν γύρω στα 4000 μωρό που έχει γενήσει κάποια φτωχη΄ελληνίδα η αλλοδαπή.
Ανήκω κι'εγώ σε ένα από αυτά τα "άτεκνα" ζευγάρια, που όμως δε σκέφτηκε ποτέ να αποκτήσει παιδί παράνομα, αντιθέτως είχαμε κάνει όλες τις νόμιμες δαδικασίες και αιτήσεις για να πάρουμε παιδί νομίμως.
Η κατασταση με τις νόμιμες υιοθεσίες στην Ελλάδα είναι τραγική και καταλαβαίνω απόλυτα την απελπισία ενός ζευγαριού που θα "παρανομήσει" για να αποκτήσει επιτέλους το πολυπόθητο μωρο
Και συνήθως τα υπογόνιμα ζευγάρια που επιλέγουν την υιοθεσία, είναι και πολύ καλοί κα ανώτεροι άνθρωποι.
Επειδή όμως υπάρχει περίπτωση και να μην είναι, μήπως θα έπρεπε όλοι μας να απαιτήσουμε να αλλάξει ο νόμος για τις καθαρές υιοθεσίες και να μην μας φαίνεται φυσιολογικό το το ότι "Ο Γιάννης και η Σουλα που τόσα χρόνια παλεύουν για παιδί, ξαφνικά πήγανε ταξίδι στην.... και γυρίσανε με το Γιωργάκη???"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

"Διάβασα το άρθρο του αναγνώστη πιο πάνω και σε κάποιον που θα απορήσει θα ήθελα να πω΅: Μα που ζεις????
Στο στενό αλλά και ευρύτερο οικογενειακό,συναδελφικό και κοινωνικό περιβάλλον μου υπάρχουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον τρία -παρανόμως- υιοθετημένα παιδιά.
Η διαδικασία είναι απλούστατη.
Το άτεκνο ζευγάρι έρχεται σε επαφή με κάποιο μεγαλοδικηγόρο η γιατρό που ειδικεύεται στις παράνομες υιοθεσίες. Οι τύποι αυτοί συνεργάζονται η με απελπισμένες, όπως είπε ο αναγνώστης, φτωχές γυναίκες που τους έτυχε μία εγκυμοσύνη, ή με γυναίκες που ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. Ετσι επιβιώνουν. Γεννάνε παιδιά τα οποία ο γιατρός "πουλάει σε άτεκνους" και η μητέρα παίρνει το ποσοστό της.
Στην περίπτωση τουλάχιστον της ξαδέρφης μου και του άντρα της, η μητέρα του τρίχρονου σήμερα γιου τους ήταν μια Βουλγάρα που το έκανε σαν επάγγελμα.
Στη γυναίκα, δε, από το άτεκνο ζευγάρι, ο συνεργαζόμενος γυναικολόγος βεβαιώνει εγκυμοσύνη και μάλιστα προβληματική ώστε να μείνει μερικούς μήνες στο κρεβάτι και να μην υποψιαστεί ο κύκλος της πως δεν πρόκειται για πραγματική εγκυμοσύνη.Οταν έρχεται η ώρα του τοκετού της αληθινής μητέρας, η δήθεν έγκυος κάνει εισαγωγή στην μιλημένη κλινική τάχα μου για να γεννήσει και το μωρό που γεννιέται δηλώνεται απευθείας στο ληξιαρχείο ως δικό της! Ούτε καν φαίνεται το αντίθετο, από πουθενά.
Και ναι, η τιμή είναι εκεί, γύρω στα 4000 ευρώ.
Συμπάσχοντας με τον αναγνώστη, στον οποίο εύχομαι ολόψυχα το κ...κράτος να του δώσει επιτέλους ένα κακόμοιρο παιδάκι από ίδρυμα, με καταλαμβάνει η ίδια απορία.
Είναι κοινό μυστικό, υπάρχουν άπειρες οικογένειες που δε μπορούν να κάνουν παιδί και καταφεύγουν σ'αυτή τη μέθοδο, γιατί λοιπόν το κράτος δεν απλοποιεί επτέλους τις νόμιμες υιοθεσίες???
Τι είδους συμφέροντα υπάρχουν???
Γιατί τα παιδιά να βρίσκονται λουκετωμένα στα ορφανοτροφεία αλλά όποιος θέλει να βρει παράνομα παιδί να το βρίσκει???
Και η εξαδέρφη μου με τον άντρα της, και ο συνάδελφός μου με τη γυναίκα του και ο γείτονάς μου με τη δική του γυναίκα που υιοθέτησαν παράνομα, είναι χρυσοί άνθρωποι, το εγγυώμαι εκατό τοις εκατό. Και την παρανομία την έκαναν πάνω στην απελπισία τους και τα παιδιά μεγαλώνουν άριστα. Οποιοσδήποτε κοινωνικός λειτουργός κι'αν πήγαινε στα σπίτια τους δε θα έβρισκε τίποτα επιλήψιμο.
Γιατί λοιπον αυτός ο κόσμος να μην πάρει παιδί κανονικά?
Και ποιός θα ελέγξει εκείνους που τα υιοθεούν παράνομα?
Δεν αμφιβάλλω πως, όπως είπε ο αναγνώστης, οι περισσότεροι ειναι μια χαρά άνθρωποι, αλλά ποιός ξέρει μία στο εκατομμύριο????????"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------

"Καλησπερα σε όλους.
Εγώ και η σύζυγός μου δηλώνουμε υπεύθυνα πως έχουμε υποπέσει στο αδίκημα της παράνομης υιοθεσίας.
Το κράτος παίζει απάνθρωπα με τη λαχτάρα ενός αγαπημένου νέου ζευγαριού για ένα παιδί, μη νομίζετε οτι δεν προσπαθήσαμε νόμιμα και εμείς.
Εμείς και ο πεντάχρονος σήμερα γιος μας είμαστε μία φωνή, μία ψυχή, μια γροθιά.
Τον αγαπάμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο και από τότε που ήρθε στη ζωή μας αγαπιόμαστε περισσότερο και μεταξύ μας.
Το ίδιο ισχύει και για τους παππούδες του που τον λατρέυουν και συνάινεσαν στην παρανομία μας αυτή.
Μακάρι κύριοι δικαστές η ζωή να ήταν γεμάτη από τέτοιου είδους κακοποιά στοιχεία σαν και εμάς.
Μακάρι.
Και όποιος θέλει ας έρθει να μας συλλάβει.
Να σκεφτεί πρώτα όμως που μπορεί να βρισκόταν αυτό το παιδάκι τώρα, αν δεν είχαμε την Τιμή να το συναντήσουμε.
Γιατί εμείς, όταν το σκεφτόμαστε, ανατριχιάζουμε..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook