Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα απο Δευτέρα


Στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι χιλιάδες εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Διαβάστε ποιοί και πότε απεργούν.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν απο την Τρίτη 22 έως την Πέμπτη 24 Ιουνίου στάσεις εργασίας...
7 - 9 το πρωί, 3 - 5 το απόγευμα και 10 - 12 τα μεσάνυχτα. Στις 29 και 30 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν δύο 24ωρες απεργίες.

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται και οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ που συνεχίζουν την απεργία τους και τη Δευτέρα αντιδρώντας στην απόφαση της εταιρείας να μήν ανανεώσει τις συμβάσεις 286 συναδέλφων τους αλλα και για τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου, ημέρα που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό, έχει εξαγγείλει απεργία το ΠΑΜΕ.

Απο την Τετάρτη αρχίζουν πάλι κινητοποιήσεις οι δικηγόροι. Η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την αποχή απο κάθε διαδικασία μέχρι τις 7 Ιουλίου.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και εργασιακό.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να συνεχιστεί η αποχή στα βαθμολογικά κέντρα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε θα ξανασυνεδριάσει για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να πάρει νέα απόφαση.


www.newsit.gr/



Share on Facebook