Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Δελτίο τύπου της γραμ. συνδικαλιστικών φορέων της Ν.Δ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ"

Από τη Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Προκαλεί οργή και αγανάκτηση η μεθοδευμένη και κομματικά καθοδηγούμενη προσπάθεια των "διοικούντων" της "Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας Α.Ε." για...



......την εκδίωξη, περίπου, 270 εργαζομένων, υπαγορευόμενη από ταπεινά κομματικά κριτήρια και από λόγους που δεν βρίσκουν έρεισμα στις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Είναι, τουλάχιστον, παράνομη και καταχρηστική, η στυγνή ανακοίνωση εκ μέρους του Προέδρου της Εταιρίας περί της επικείμενης απόλυσης εργαζομένων, που έχουν προσληφθεί νομότυπα και σύμφωνα με την πάγια τακτική που ακολουθεί η ΑΜΕΛ, από συστάσεως για τις προσλήψεις του προσωπικού της, τους οποίους κατ΄ επίφαση και μόνο ονομάζει "συμβασιούχους", με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων. Και αυτό, ενώ είναι σαφές ότι οι εργαζόμενοι αυτοί προσλήφθηκαν εξαρχής για την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών της επιχείρησης και σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας.

Παρακολουθούμε, τους τελευταίους μήνες, μια ανεξήγητα επίμονη προσπάθεια, εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να χαρακτηρίσει "παράνομες" τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από το 2004 και μετά. Άραγε, γνωρίζει ο Υπουργός με ποιους όρους και προϋποθέσεις, προσελήφθηκαν, λίγους μήνες πριν τον Μάρτιο του 2004, τριακόσιοι εργαζόμενοι, καταγόμενοι άπαντες εκ του νομού Αιτωλοακαρνανίας, ποιος ήταν τότε ο αρμόδιος Υπουργός και αν αυτοί οι εργαζόμενοι είχαν υπογράψει ετήσιες συμβάσεις, όπως και στην προκείμενη περίπτωση, οι οποίες ανανεώθηκαν άπασες κατά την πάγια τακτική της Εταιρίας;

Καλούμε τον κ. Μιχαλόπουλο, να υπολογίσει τις συνέπειες που θα έχει η συμπεριφορά του αυτή, όχι μόνο στις 270 οικογένειες που θα μείνουν στο δρόμο, χωρίς τη συνδρομή σπουδαίου λόγου και παρά τα οριζόμενα στις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, αλλά και στην ίδια την εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας, η οποία κινδυνεύει να καταποντιστεί με αποκλειστική ευθύνη του.

Καλούμε και τον αρμόδιο Υπουργό να πάρει θέση απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη, παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά και να δηλώσει ευθέως εάν υιοθετεί πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, τις οποίες καταφέραμε να ξεχάσουμε κατόπιν σκληρών μέτρων".

Share on Facebook