Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ερώτηση σχετικά με Προσημείωση


"Η τράπεζα μας ζητάει 250 ευρώ ως έξοδα για την άρση της προσημείωσης για κάθε ένα από δύο στεγαστικά δάνεια που είχαμε πάρει και ξεπληρώσαμε και αφορούσαν το ίδιο ακίνητο. Για την άρση της προσημείωσης απαιτείται δε και η φυσική μου παρουσία στο δικαστήριο που θα την επικυρώσει...
Η ερώτηση που κάνω στους αναγνώστες σας είναι αν την άρση της προσημείωσης την κάνει η Τράπεζα αποκλειστικά ή μπορώ να την κάνω και εγώ ιδιωτικά μέσω δικού μου δικηγόρου υποχρεώνοντας την τράπεζα να μας δώσει τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Κάθε δανειολήπτης δικαιούται να αναθέσει την άρση της προσημείωσής του (όπως και κάθε άλλη δική του υπόθεση) σε δικηγόρο της επιλογής του και σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτικό (ούτε φυσικά πάντα οικονομικότερο) να την αναλάβει δικηγόρος της τράπεζας. Δυστυχώς είναι κοινή πρακτική πολλών τραπεζών (και σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικά πιεστικά- ενώ μία συγκεκριμένη τράπεζα το κάνει συστηματικά!) να προωθούν τους δικούς τους δικηγόρους, αλλά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να το δεχτεί. Ακόμη και χωρίς τη βοήθεια και συνεργασία της τράπεζας, εφόσον έχουν εξοφληθεί όλες οι οφειλές από το δάνειο, ο πελάτης μπορεί να επιτύχει την άρση-εξάλειψη της προσημείωσης πολύ εύκολα. Επίσης, δεν είναι υποχρεωτικό να βρίσκεται ο ίδιος στο δικαστήριο, αλλά μπορεί να πάει μόνο ο δικηγόρος του. Τέλος, δεν χρειάζεται να καταβληθούν τα έξοδα που αναφέρετε για κάθε ένα ακίνητο ή δάνειο αθροιστικά, αν γίνουν και οι δύο άρσεις μαζί."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Share on Facebook