Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Αγγλία εναντίον ΗΠΑ


Η Αγγλία ξεκινάει φέτος με πολύ μεγάλες προσδοκίες και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ισχυρό χαρακτήρα του προπονητή της Φάμπιο Καπέλο όπως και στο πολύ κάλό ρόστερ που διαθέτει. Η χώρα στην οποία γενvήθηκε το ποδόσφαιρο έχει πάρει μόλις ένα παγκόσμιο κύπελλο το 1966 και στα υπόλοιπα 12 που...

συμμετείχε το μόνο που κατάφερε ήταν να φθάσει μία φορά μέχρι τα ημιτελικά το 1990 γεγονόνος που βέβαια μόνο ικανοποιημένους δεν αφήνει τους απαιτητικούς οπαδούς τους. Ο Καπέλο δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι τον τελικό ενώ την ενδεκάδα θα την ανακοινώνει στους ποδοσφαιριστές και ως συνέπεια και στους δημοσιογράφους 2 ώρες πριν από το παιχνίδι. Μεγάλο αστέρι της ομάδας ο Γουέιν Ρούνευ που τελείωσε την χρονιά με 34 γκολ, από κοντά και οι Λάμπαρντ, Τζέραρντ που έχουν την δυνατότητα να κυριαρχήσουν στο κέντρο απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Μεγάλος άτυχος ο αρχηγός Ρίο Φέρντιναντ που τραυματίστηκε πριν μία εβδομάδα και θα χάσει το τουρνουά, τρανταχτή απουσία αυτή του Ντέιβιντ Μπέκαμ που είναι τραυματίας ενώ απών θα είναι και ο Θίο Γουόλκοτ αφού δεν κατάφερε να πείσει στα φιλικά.

Μετά τον Μπρους Αρίνα ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει κάποια καλή πορεία με τις Ηνωμένες Πολιτείες σειρά έχει ο Μπομπ Μπράντλευ ο οποίος παρουσιάζει ένα αξιόλογο σύνολο που μπορεί να κοντράρει οποιοδήποτε αντίπαλο. Απόδειξη είναι το περσυνό Confederations Cup στο οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις και έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτησή του. Αυτή θα είναι η ένατη παρουσία της σε Μουντιάλ, η καλύτερη θέση που κατέλαβε είναι η τρίτη το 1930 που ήταν και η πρώτη της συμμετοχή. Το αστέρι της είναι ο άσσος των Λος Άντζελες Γκάλαξι Λάντον Ντόνοβαν ο οποίος την περασμένη χρονιά έπαιξε δανεικός τόσο στην Έβερτον όσο και στην Μπάγερν Μονάχου και έχει πετύχει 42 γκολ σε 121 ματς με την εθνική του ομάδα.

Εκτίμηση: Πιστεύω ότι η Αμερική θα παλέψει με την Σλοβενία για την δεύτερη θέση ενώ η Αγγλία θα κατακτήσει εύκολα την πρώτη θέση, με αυτό το σκεπτικό βλεπώ νίκη της Αγγλίας αν και το ποσοστό είναι πάρα πολύ μικρό.

Πηγή http://www.bethome.gr


Share on Facebook