Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Επστάιν: "Ήρθα στη μεγαλύτερη ομάδα"


Ο Ντένις Επστάιν είναι από την Παρασκευή παίκτης του Ολυμπιακού, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Πειραιά. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής έκανε το άλμα στην καριέρα, προερχόμενος από καλές σεζόν με την φανέλα του Ηρακλή και...



... πλέον περιμένει πως και πως να ξεχωρίσει σε ένα συγκρότημα με σαφώς μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Ο Γερμανός μέσος μίλησε στη "Sportday" για την προοπτική του Ολυμπιακού, θέλοντας φυσικά να κατακτήσει του χρόνου το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. Ο ίδιος δήλωσε ευτυχισμένος για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, καθώς είπε ότι θα αγωνίζεται στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Φαίνεσαι πολύ χαρούμενος. Η μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό είναι το μυστικό;

"Σίγουρα. Κάθε ποδοσφαιριστής που έρχεται σε μια τέτοια ομάδα είναι ευτυχισμένος. Πρέπει να ξεκουραστώ και να είμαι έτοιμος επειδή τη Δευτέρα ξεκινάμε προετοιμασία".

Πες μας για τα συναισθήματά σου και για τους στόχους σου με τη φανέλα του Ολυμπιακού;

"Είναι ένα μεγάλο βήμα η μετακίνησή μου από τον Ηρακλή στον Ολυμπιακό. Επαιζα επί δύο χρόνια με στόχο να μην υποβιβαστούμε στη Β' Εθνική. Υπάρχουν διαφορετικοί στόχοι κι ένας διαφορετικός κόσμος στον Ολυμπιακό. Ο στόχος είναι φυσικά να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνίζομαι στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας".

Ο Ολυμπιακός αλλάζει εποχή. Ο μεγαλομέτοχος άλλαξε κι αναμένεται να γίνουν αρκετές κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας. Ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι μεγαλύτερος για κάθε παίκτη του Ολυμπιακού.

"Εχουμε πολλά παιχνίδια μέσα στη σεζόν για το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ και χρειαζόμαστε αρκετούς παίκτες. Η ύπαρξη πολλών παικτών σημαίνει ότι έχεις να δώσεις πολλές μάχες για τη φανέλα του βασικού. Θα κάνω αυτό που πρέπει στις προπονήσεις, θα παλέψω για τη θέση του βασικού και θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου γι' αυτό. Οσον αφορά την αλλαγή στα διοικητικά, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, όλα αλλάζουν. Δεν έχει σημασία ποιος είναι πρόεδρος. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο. Τα υπόλοιπα είναι θέματα της διοίκησης".

Εχεις ζήσεις την ατμόσφαιρα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Τι έχεις να πεις για τον κόσμο του Ολυμπιακού;

"Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των οπαδών. Εχω παίξει περίπου πενήντα παιχνίδια αυτά τα δύο χρόνια και τα δύο καλύτερα ήταν τα εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό. Αυτό δεν το λέω επειδή υπέγραψα στον Ολυμπιακό, αυτή είναι η αλήθεια. Είναι ένα γήπεδο με καλή ατμόσφαιρα. Γνωρίζω από τέτοια ατμόσφαιρα. Οταν έπαιζα στην Κολωνία, είχαμε σε κάθε παιχνίδι 50.000 κόσμο, κάτι που κάνει την έδρα πολύ ισχυρή κι αυτός είναι ένας ακόμα στόχος για την ερχόμενη σεζόν. Να είμαστε δυνατοί στην έδρα μας, με τους οπαδούς μας, αλλά και εκτός έδρας, που οι οπαδοί του Ολυμπιακού πάντα τον υποστηρίζουν".

Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα σου ή είναι ένα ακόμα σκαλί για κάτι παραπάνω;

"Κοιτάω πάντα τον επόμενο στόχο κι αυτός τη νέα σεζόν είναι να βρω θέση στην ομάδα και να κάνω καλά παιχνίδια. Είναι ένα νέο βήμα για μένα και την οικογένειά μου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στα επόμενα τρία χρόνια, εγώ κοιτάω μόνο την επόμενη σεζόν".

Πιστεύεις ότι φέτος ο Ολυμπιακός θα επανέλθει στην κορυφή και να πάει καλά στο Γιουρόπα Λιγκ;

"Ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Δεν ήταν τόσο κακή σεζόν όσο λένε όλοι. Η ομάδα τερμάτισε δεύτερη και πάλεψε μέχρι το τέλος για την πρώτη θέση, όμως υπό φυσιολογικές συνθήκες η ομάδα έχει άλλους στόχους. Κάθε χρόνο κατακτά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είναι όπως η Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία. Κάθε χρονιά κερδίζει το πρωτάθλημα, όμως αν μια φορά δεν το πάρει, τότε είναι καταστροφικό για όλους. Αλλά αυτό ίσως το κάνει πιο συναρπαστικό φέτος. Αυτή τη χρονιά θα παίζω στον Ολυμπιακό και σίγουρα αυτή τη χρονιά θα τα καταφέρουμε".



Share on Facebook