Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Κακοί οι οιωνοί για το Μουντιάλ


Αν επιβεβαιωθεί ότι η αρχή είναι το ήμισυ του πάντος, τότε ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, έχει πέντε ημέρες για να αφαιρέσει το Μουντιάλ από τη Νότιο Αφρική και να το δώσει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου!


Εντάξει, μια (μάλλον αποτυχημένη) πλάκα...
κάναμε. Αλλά βλέποντας τα διαρκή νοκ άουτ με παίκτες – αστέρια της διοργάνωσης, αναρωτιέται κανείς αν οι περίφημοι γιατροί – μάγοι δεν έχουν κάνει μαύρη μαγεία στην ίδια τους την χώρα.


Ο Αριεν Ρόμπεν συμπλήρωσε μια μακρά μαύρη λίστα, αφού πέτυχε δύο γκολ στο 6-1 της Ολλανδίας επί της Ουγγαρίας, αλλά τραυματίστηκε στον μηρό, δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή των Οράνιε για τη Νότιο Αφρική και ο Μπερτ φαν Μάρβαϊκ κάνει τον σταυρό του προκειμένου η ιατρική διάγνωση να μην θέσει νοκ άουτ τον σούπερ σταρ της Μπάγερν Μονάχου από το μεγάλο ραντεβού.


Για το καλό του θεάματος ας ευχηθούμε ο Ρόμπεν να τα καταφέρει και να μην έχει την τύχη (μάλλον ατυχία) άλλων ποδοσφαιριστών που καλούνταν να πρωταγωνιστήσουν στο πρώτο Μουντιάλ επί αφρικανικού εδάφους.


Εχουμε και λέμε: Ξεκίνημα με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος χτύπησε στον αχίλλειο τένοντα, αλλά δίνει το παρών στη Νότιο Αφρική για να στηρίξει την προσπάθεια της Εθνικής Αγγλίας από το πόστο του συνδετικού κρίκου τεχνικού τιμ - ποδοσφαιριστών.


Ακολούθησε ο Μίχαελ Μπάλακ, ο οποίος τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς της σεζόν με την Τσέλσι ύστερα από τάκλιν του Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, ο οποίος θα μπορούσε λόγω καταγωγής να είναι συμπαίκτης του στην Γερμανία, αλλά προτίμησε την Γκάνα (και θα βρει μπροστά του τα Πάντσερ).


Τα Μαύρα Αστέρια έχουν και αυτά την τεράστια απώλειά τους, αφού ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης Μικαέλ Εσιέν δεν ξεπέρασε εγκαίρως το πρόβλημά του στο γόνατο, αναδεικνύοντας την Τσέλσι στην… γκαντέμα της διοργάνωσης.


Μπάλακ, Εσιέν, την Παρασκευή ο Ντιντιέ Ντρογκμπά (ο οποίος θα σφίξει τα δόντια και ο… Θεός βοηθός) και το Σάββατο ο Τζον Ομπι Μίκελ, ο οποίος επέστρεψε από τραυματισμό για να χτυπήσει και πάλι σοβαρά, αφήνοντας «γυμνή» την μεσαία γραμμή της Νιγηρίας (αυτό μάλλον καλό είναι για την εθνική μας ομάδα).


Όχι, δεν τελειώσαμε εδώ! Ο Λασανά Ντιαρά άφησε την Γαλλία ύστερα από μυστήρια ασθένεια στο αίμα του που απειλεί ακόμα και την συνέχεια της καριέρας του (!), ο Ρίο Φέρντιναντ δεν πρόλαβε να χαρεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Αγγλία και γύρισε πίσω, ενώ στην Ιταλία ο Αντρέα Πίρλο θα κάνει αποθεραπεία – εξπρές ελπίζοντας στο θαύμα για να μπορέσει να βοηθήσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια.


Το τελικό συμπέρασμα; Κάποιος έχει… ματιάσει το πρώτο αφρικανικό Μουντιάλ της ιστορίας. Ας ευχηθούμε ότι το «μάτι» θα περιοριστεί σε αυτές τις (σημαντικές) απουσίες και θα χαρούμε όλοι αυτή την διοργάνωση. Και εσείς που θα την παρακολουθήσετε από κοντά ή από την τηλεόραση και εμείς που θα την καλύψουμε αλλά, βεβαίως, και οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές…



http://www.theplayer.gr/





Share on Facebook