Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Τα «μαργαριτάρια» του Μουντιάλ


Τα «μαργαριτάρια» των περιγραφών. Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της αναφοράς του «The Player» που θα υπάρχει σε όλη την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ν. Αφρικής. Από τούτη την γωνία θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίκαιοι. Θα αναφερόμαστε στα «μαργαριτάρια», στις γκάφες των....



συναδέλφων που θα κάνουν τις περιγραφές (σε όλα τα ΜΜΕ), αλλά θα αποδίδουμε τα εύσημα όταν χρειάζεται. Δίκαιη κριτική! Αυτός είναι ο στόχος μας.
• Ν. Αφρική-Μεξικό και Ουρουγουάη-Γαλλία είχε το μενού της πρεμιέρας. Στην τηλεοπτική μετάδοση τους απ’ τη ΝΕΤ, οι Ηλίας Βλάχος και Αλέκος Θεοφιλόπουλος που έκαναν το πρώτο και ο Σωτήρης Κωσταβάρας που ανέλαβε το δεύτερο μπορούν να χαρακτηριστούν ως προσεκτικοί.

• Ο Βλάχος και ο Κωσταβάρας ανήκουν στη «νέα γενιά» των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που κάνουν περιγραφές, αναλαμβάνουν δύσκολες αποστολές όλα αυτά τα χρόνια και στην Σούπερ Λίγκα, έχουν κάνει Euro και το συμπέρασμα είναι ότι δύσκολα θα κάνουν το μεγάλο λάθος.

• Ο Αλέκος είναι της παλιάς σχολής, κάνει τις κορόνες του, λέει το Μεξικό…Μέξικο (λες και ζούμε στην Αμερική και όχι στην Ελλάδα), αλλά έχει πολλές «ώρες πτήσεις» και έχει κάνει πολλά Μουντιάλ με την ΕΡΤ (πέντε-έξι, θα σας γελάσουμε). Ήταν προσεκτικός στην πρεμιέρα και απέφυγε το πολύ μεγάλο λάθος.

• Ο Κωσταβάρας είναι χαμηλών τόνων σχολιαστής, είναι ο λεγόμενος «τεχνοκράτης», ξέρει ποδόσφαιρο, αλλά μερικές φορές σε κουράζει η περιγραφή του. Ο τόνος της φωνής του. Ήταν και απ’ το στούντιο στο Ουρουγουάη-Γαλλία και το όλο σκηνικό ήταν άοσμο, άγευστο και άχρωμο.

• Έχουμε ακόκμα άλλα 62 παιχνίδια, άλλες τόσες μεταδόσεις και θα δούμε (και θα γράψουμε) πολύ περισσότερα. Σήμερα παίζει η Ελλάδα με την Κορέα και είναι η ώρα του Παύλου Παπαδημητρίου.

• Ακούσαμε και την ραδιοφωνική περιγραφή της πρώτης αναμέτρησης Ν. Αφρικής-Μεξικού, απ’ την ΕΡΑ ΣΠΟΡ και τον απεσταλμένο της στη Ν. Αφρική, Άρη Νικολάκη. Ο Νικολάκης δεν θυμόμαστε να έχει κάνει άλλη περιγραφή αγώνα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Αλλά στο Μουντιάλ έκανε …την καρδιά του πέτρα και πήγε στη Ν. Αφρική.

• Ο συνάδελφος ξέρει ελληνικά, δεν θα κάνει λάθος στην χρήση της γλώσσας, αλλά δεν «το έχει» το θέμα της περιγραφής. Κατά την άποψη μας πάντα. Κούραζε, σε έκανε να σκέφτεσαι γρήγορα να αλλάξεις συχνότητα. Ήταν και ο Σήφης Βοτζάκης στο στούντιο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και μαζί με τον Άρη μιλούσαν (σε πολλές περιπτώσεις) περί ανέμων και υδάτων. Για εντελώς άλλα θέματα, εκτός απ’ την εξέλιξη της αναμέτρησης, προφανώς για να μην κουράσουν του ακροατές και τις ακροάτριες. Αλλά τουλάχιστον εμάς, μας κούρασαν.

• Θα ακούσουμε και τις επόμενες περιγραφές. Καλά να είμαστε όλοι και θα έχουμε να γράψουμε πολλά. Και καλά και κακά…

http://www.theplayer.gr/index.php?ID=agenda&Rec_ID=3870
Share on Facebook