Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Επέκταση του βιολογικού καθαρισμού στα Χανιά


Eπεκτείνεται και στο δήμο Θερίσου Χανίων το δίκτυο υποδοχής και επεξεργασίας λυμάτων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων.

Με βάση ...
σύμβαση που σήμερα υπογράφηκε, τα αστικά λύματα της περιοχής του δήμου Θερίσου θα καταλήγουν στη μονάδα βιολογικού καθαρισμού στον Κουμπελή Χανίων.

" Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας γεγονός , αφού η αξιοποίηση και ολοκληρωμένη διαχείριση ενός τέτοιου έργου υποδομής αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ταχύτερη και καλύτερη φροντίδα του ευρύτερου χερσαίου και υδάτινου οικοσυστήματος της περιοχής μας" τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μιχάλης Ντάλλας.

Από τη Δευτέρα όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θερίσου Γιώργος Τσαπάκος , αρχίζουν οι διαδικασίες με την κατάθεση αιτήσεων, για σύνδεση των κατοίκων του δήμου Θερίσου στο δίκτυο.

Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπάκος σε πρώτη φάση η σύνδεση είναι προαιρετική. Το τέλος σύνδεσης καθορίσθηκε από 7,5- 8,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο , ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται κάθε ιδιοκτησία. Η αποπληρωμή του τέλους σύνδεσης θα γίνεται εφάπαξ με έκπτωση 10% αλλά υπάρχει η δυνατότητα και των 6 τριμηνιαίων δόσεων.

Σε πρώτη φάση θα ενεργοποιηθεί το δίκτυο μήκους 23 χιλιομέτρων που θα καλύπτει όλα τα δημοτικά διαμερίσματα πλην του Βαρυπέτρου και της Αγιας.

Επίσης στη φάση αυτή και λόγω της μεγάλης απόστασης δεν καλύπτεται ο οικισμός Θερίσου του ομώνυμου Δήμου.

" Αυτό το μήκος που ενεργοποιείται σήμερα με τη λειτουργία του δικτύου και των αντλιοστασίων δεν καλύπτει όλο το δήμο Θερίσου. Υπάρχει σε πλήρη εξέλιξη αρκετά ώριμη και με περιβαλλοντικούς όρους μελέτη, που ολοκληρώνεται μέσα στο τρέχον 6μηνο και μπορεί να καλύψει το σύνολο των διαμερισμάτων του δήμου Θερίσου εκτός από τον οικισμό Θερίσου" επεσήμανε ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΧ Κώστας Στεργιάννης.

Για τις ανάγκες του δικτύου θα λειτουργήσει ένα αντλιοστάσιο, ένα κοινό αντλιοστάσιο με το δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία δυο ακόμα αντλιοστασίων.Share on Facebook