Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

"Ανασυγκρότηση στην Εθνική Ελλάδας"


"Διαβάζω σχόλια αναγνωστών σχετικά με την Εθνική Ελλάδος και θέλω να κάνω τις ακόλουθες παρατηρήσεις.
Υπήρχε μια πλύση εγκεφάλου τους τελευταίους 3 μήνες στα μέσα ενημέρωσης που ταύτιζαν το θρίαμβο του 2004 με το παγκόσμιο κύπελο του 2010 και ότι η Εθνική μας ομάδα που πήρε το πανευρωπαϊκό θα παίξει τώρα για το παγκόσμιο...
Μέγα λάθος.
Η ομάδα του 2004 που πήρε το κύπελο επειδή όλες οι υπόλοιπες ομάδες της ευρώπης ήταν "χώμα" τότε ,δεν έχει καμία σχέση με την σχεδόν ίδια ομάδα του 2010 ,με τις ίδιες επιλογές παικτών και με μια στρατηγική στάσιμη που κατά τη ταπεινή μου άποψη σκοπό έχει μόνο την απομάκρυνση του Ρεχάγκελ και το όσο το δυνατόν περισσότερο φαγοπότι μέχρι τη νομοτελειακή διάλυση της με τον τρόπο που σήμερα λειτουργεί.
Δεν θα σταθώ στο 2-0 από την ομάδα της Νοτίου Κορέας που επάξια κέρδισε τον αγώνα.
Θα σταθώ στην παντελή έλλειψη πειθαρχίας ,στην παντελή έλλειψη θεάματος ,στο κακό ποδόσφαιρο που προσφέρουν παίχτες και προπονητής καθώς και στην απουσία πίστης έστω για να παίξουν σε έναν αγώνα καλά και να προσφέρουν θέαμα και τελικά ας χάσουν αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος.
Μια εθνική ομάδα "χώμα" που δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια της,με λάθος πάσες και λάθος επιλογές,αστοχία ,λάθος τοποθετήσεις παιχτών και απουσία νέου σχήματος με παίχτες 20 και 25 ετών ,έστω 30 γιατί παίζουμε 35 ετών με παίχτες νέους των 20-25 ετών των άλλων ομάδων.
Ασφαλώς και με την Αργεντινή θα φάμε τουλάχιστον 5 Goals και με τη Νιγηρία γύρω στα 3 αν παίξουμε έτσι όπως με την Ν.Κορέα και μην τρέφετε ελπίδες ούτε έστω για ισοπαλία.
Θα χάσουμε δίκαια.
Ο σωβινισμός και ο εθνικισμός ασφαλώς και πρέπει να διακατέχουν τους πολίτες ενός έθνους αλλά μόνο όταν υπάρχουν οι δομές και οι δυνατότητες αλλιώς γινόμαστε γραφικοί,ηλίθιοι και "παπαροεθνικιστές" .

Μια κάλυψη από τους εκφωνητές που ούτε παιδάκι 10 ετών δεν θα έκανε ,μου δίνεται η εντύπωση ότι κάποιοι έχουν διδαχθεί πως και τι να λένε για να καλύπτουν καταστάσεις.
Δεν είναι δυνατόν να λένε οι εκφωνητές της ΝΕΤ ότι για μια ακόμα φορά χάσαμε μια τρομερή ευκαιρία όταν η μπάλα φεύγει 30 και πλέον μέτρα πάνω από το κάθετο δοκάρι του αντίπαλου τέρματος.
Ευκαιρία χάνεις όταν η μπάλα φεύγει 10-100 εκατοστά και όχι 3000 εκατοστά από τα δοκάρια.
Οι άνθρωποι είναι άσχετοι ή απλά από λάθος δεν κάνουν άλλη δουλειά στην ΝΕΤ.

Σταματήστε την βλακεία και την ηλιθιότητα, δείτε τη πραγματικότητα όλοι μα όλοι και μόνο τότε θα μπορούμε να ανασυνταχθούμε σαν εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και γενικώτερα σαν έθνος.
Ας σταματήσουμε όλοι να στρουθοκαμηλίζουμε και να συμβιβαζόμαστε με τη μετριότητα και τη βλακεία.
Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δεν είναι η ίδια του 2004 ,δεν είναι καλή ομάδα και δεν αξίζει να είναι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.Ας το πάρετε όλοι απόφαση γιατί εγώ το έχω πάρει εδώ και καιρό και δεν εκπλήσομαι από τις αποτυχίες της.
Τώρα βγαίνουν όλοι και λένε έκπληκτοι : " Αχ, πως είναι δυνατόν να χάσουμε από τους Κορεάτες και πως είναι δυνατόν να "φάμε" 2 goals όταν κανονικά θα έπρεπε να φάμε άλλα 2 " ;
Ας σταματήσουμε να είμαστε υποκριτές και ας βγάλουμε το μανδύα του τρισάθλιου εθνικιστή χωρίς "βρακί " επιτέλους."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ







Share on Facebook