Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Μια… κρύα σούπα με αφρικανικά μπαχαρικά με 0-0


Όλα τα περιμέναμε, εκτός του ότι θα φάμε «σούπα» στη Νότιο Αφρική... Ουρουγουάη και Γαλλία, αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 σε ένα ματς που δεν είχε τίποτα εκτός από... κάρτες. Οι δύο ομάδες είχαν ως προτεραιότητα τους να κρατήσουν τα μετόπισθεν και αν τους δινόταν η ευκαιρία, θα χτυπούσαν στην αντεπίθεση...



Η Γαλλία είχε μια φλύαρη πρωτοβουλία κινήσεων, όμως δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε κάποιο γκολ. Από την άλλη πλευρά, η «σελέστε» προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά, όμως η γαλλική άμυνα ήταν σε ετοιμότητα και δεν ένιωσε ιδιαίτερη πίεση.

Κι αν το πρώτο ημίχρονο ήταν… βαρετό, τότε το δεύτερο δεν θύμισε σε τίποτα πως αγωνίζονται δύο ομάδες που διαθέτουν μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Δεν υπήρξε κλασική ευκαιρία επί μισή ώρα, όταν και ο Φορλάν σημάδεψε με μονοκόμματο σουτ λίγο άουτ.

Στο 80’ οι ισορροπίες άλλαξαν, όταν ο Λοδέιρο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια. Η Γαλλία άρχισε να πιέζει, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό, ακόμα και όταν ο Ντομενέκ «έριξε» στη μάχη δύο φρέσκους επιθετικούς. Ο χρόνος κύλησε και το 0-0 ήρθε φυσιολογικά για να πέσει η αυλαία της 1η αγωνιστικής του Α’ ομίλου.

Live

90+3 Λήξη αγώνα.

90+2 Κίτρινη κάρτα στον Λουγκάνο.

90' Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

87' Εγκουρέν αντί Πέρεζ.

85' Ζινιάκ αντί Γκοβού.

81' Δεύτερη κίτρινη και κόκκινη κάρτα στον Λοδέιρο!

80' Φοβερό σουτ από τον Μαλουντά από τα 30μ., η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

75' Μαλουντά αντί Γκουρκίφ στο ματς.

74' Αμπρέου αντί Σουάρεζ.

73' Πρώτη καλή στιγμή για την Ουρουγουάη στο 73ο λεπτό! Ο Φορλάν έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με μονοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ!

71' Ο Ανρί αντικαθιστά τον Ανελκά.

68' Κίτρινη κάρτα στον Τουλαλάν.

66' Κίτρινη κάρτα στον Λοδέιρο.

65' Κίτρινη κάρτα στον Ρίος.

64' Λοδέιρο αντί Γκονζάλεζ.

59' Κίτρινη κάρτα στον Βικτορίνο.

55' Kανένας ρυθμός στο παιχνίδι...

46' Έναρξη της επανάληψης.

45' Λήξη ημιχρόνου.

35' Καμία σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες αρχικά θωρακίζουν τα νώτα τους και περνάνε τη σέντρα με αξιώσεις πολύ σπάνια. Η Γαλλία έχει μια φλύαρη πρωτοβουλία κινήσεων και η Ουρουγουάη έχει κάνει 2 ακίνδυνες αντεπιθέσεις.

25' Τίποτα το ιδιαίτερο τα τελευταία 7 λεπτά...

19' Κίτρινη κάρτα στον Ριμπερί.

18' Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκουρκίφ, ο Μουσλέρα δύσκολα σε κόρνερ.

15' καλή ευκαιρία για την Ουρουγουάη, όταν ο Φορλάν έξω αριστερά από την περιοχή, σύγκλινε και σούταρε με δύναμη, αναγκάζοντας τον Γιορίς σε ωραία επέμβαση!

14' Υποψία φάσης για τη Γαλλία, όταν ο Γκουρκίφ δοκίμασε μια σέντρα από τα δεξιά και ο Ανελκά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ψηλά, άουτ.

12' Κίτρινη κάρτα στον Εβρά.

6' Πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού για τη Γαλλία. Ο Ριμπερί έκανε μια κούρσα από τα αριστερά και πάσαρε στην "καρδιά" της περιοχής όπου βρισκόταν ο Γκοβού. Ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση είδε τη μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία.

1' Έναρξη του παιχνιδιού!

Οι συνθέσεις:

Ουρουγουάη (Ταμπάρεζ): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Βικτορίνο, Σουάρεζ (74' Αμπρέου), Φορλάν, Α. Περέιρα, Πέρεζ, Μ. Περέιρα, Ρίος, Γκονζάλεζ (64' Λοδέιρο)

Γαλλία (Ντομενέκ): Γιορίς, Σανιά, Αμπιντάλ, Γκαλάς, Ριμπερί, Γκουρκίφ (75' Μαλουντά), Γκοβού (85' Ζινιάκ), Εβρά, Τουλαλάν, Ντιαμπί, Ανελκά (71' Ανρί)

Mικρά-μικρά

Οι συνθήκες είναι ιδανικές για ποδόσφαιρο, καθώς η θερμοκρασία είναι 12-13 βαθμοί Κελσίου και δεν φυσάει καθόλου.

Για την ιστορία, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για 6η φορά, με την Ουρουγουάη να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα μετρώντας 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα.

Η τελευταία τους αναμέτρηση έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα το 2008 σε φιλικό παιχνίδι στο Παρίσι.

Αναφορικά με το ελληνικό ενδιαφέρον, ο Τζιμπρίλ Σισέ του Παναθηναϊκού θα κάτσει στον πάγκο, καθώς ο Ντομενέκ προτιμήσε τον Νικολά Ανελκά στην κορυφή της επίθεσης. Επιπλέον, ο Αμπρέου που πέρασε από τον Άρη είναι επίσης στον πάγκο, ενώ ο Γκονζάλες που έχει περάσει από τον Λεβαδειακό, αγωνίζεται βασικός.

O Ρειμόν Ντομενέκ γίνεται μόλις ο δεύτερος προπονητής που οδηγάει την εθνική Γαλλίας σε δεύτερο διαδοχικό Μουντιάλ, μετά τον Χιντάλγκο (1978-1982).

theplayer.gr


Share on Facebook