Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

"Το ελευθερο κάμπινγκ ΔΕΝ ειναι παράνομο! ΔΕΝ υπάρχει νόμος που να το απαγορεύει... "


"Αν εχει βγεί τέτοιος νόμος είναι αντισυνταγματικός...παρακαλώ να τον αναφέρετε με νούμερο αν τον ξέρετε.Η αστυνομία πού σε διώχνει από περιοχές...



εκτελέι συνήθως δημοτικές αποφάσεις πού αν το ψάξεις είναι αντισυνταγματικές!

Αυτό που απαγορεύεται είναι να βρωμίζεις τον περιβάλλοντα χώρο..αλλά δέν βλέπω κανένα να να κυνηγά και να τιμωρεί τους αυτοκινητηστές πού έχουν γεμίσει την Ελλάδα με σκουπίδια στο πλάι όλων τών δρόμων...Ειναι πολύ ορατα και ενοχλητικά άν ταξιδεύεις με το ποδήλατο του οποίου η ταχύτητα σου επιτρέπει να έρχεσαι σε επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο απο όπου περνάς..

Το θέμα έιναι ότι σε αυτό τον τόπο κάνει ο καθένας ότι γουστάρει..ιδίως άν έιναι περιβεβλημένος κάποια εξουσία...

Επίσης το θέμα είναι ότι όταν πάς να ηρεμήσεις ΔΕΝ πάς να αρπαχτείς με τις κάθε έιδους "αρχές"...

Αν είμασταν συνειδητοποιημένοι πολίτες και όχι "εκπαιδευμένοι υπήκοοι" όλα αυτά ΔΕΝ θα περνούσαν και θα έιχαμε επιτέλους μιά χώρα πού να αξίζει να ζει κανείς...."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------

"Ο νόμος 392 του 1976 (αρ. 10, παρ. 2, ΦΕΚ 89Α) προβλέπει ότι «απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή η στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παρυφές δημόσιων δασών, δάση και εν γένει κοινόχρηστους χώρους». Η νομιμοποίηση του παραλόγου συνεχίζεται με τον 2160/1993 που προσθέτει στους απαγορευμένους χώρους τις παραλίες και απαγορεύει στους ιδιώτες και τους καταστηματάρχες να φιλοξενήσουν πάνω από ένα τροχόσπιτο."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------

"Απάντηση στο "Το ελευθερο κάμπινγκ ΔΕΝ ειναι παράνομο! ΔΕΝ υπάρχει νόμος που να το απαγορεύει... "
Το βρήκα στο ακόλουθο link που δυστυχώς το επιβεβαιώνει. http://www.ecocrete.gr/index.php?option=content&task=view&id=6142
Ο νόμος 392 του 1976 (αρ.10, παρ. 2, ΦΕΚ 89Α) προβλέπει ότι «απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή η στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παρυφές δημόσιων δασών, δάση και εν γένει κοινόχρηστους χώρους». Η νομιμοποίηση του παραλόγου συνεχίζεται με τον 2160/1993 που προσθέτει στους απαγορευμένους χώρους τις παραλίες και απαγορεύει στους ιδιώτες και τους καταστηματάρχες να φιλοξενήσουν πάνω από ένα τροχόσπιτο ή μια σκηνή. Για τους παραβάτες-κατασκηνωτές προβλέπεται η διαδικασία του αυτόφωρου, φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες και χρηματική ποινή 150 ευρώ (N.2741/1999). "
Αναγώστης

Share on Facebook