Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Δοκιμές Οτο με το μυαλό στην άμυνα


«Crash test» για την άμυνα της Εθνικής αποτελεί το φιλικό της Τετάρτης (19:30, Novasports 1) με την Παραγουάη που γίνεται στο Βίντερτουρ της Ελβετίας. Ο αντίπαλος επελέγη, επειδή το στιλ του ποδοσφαίρου μοιάζει με αυτό της Αργεντινής και ο Ρεχάγκελ έχει την ευκαιρία να κάνει την τελική πρόβα, στο τελευταίο ματς που δίνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πριν το μουντιάλ...
Βέβαια η απουσία του Μόρα ανέτρεψε τα πλάνα του Γερμανού, ο οποίος ήθελε να τον δοκιμάσει μαζί με τους Κυργιάκο, Παπασταθόπουλο. Ετσι τη θέση του πρώτου αναμένεται να πάρει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και αναμένονται τα συμπεράσματα που θα προκύψουν.

Ο Ρεχάγκελ θα κάνει κι άλλες δοκιμές. Όπως αποκάλυψε ο Νίνης θα παίξει για ένα ημίχρονο, ενώ θα έχει στη διάθεσή του και τον Τοροσίδη, ο οποίος δεν έπαιξε στο φιλικό με τη Βόρεια Κορέα, και στην προπόνηση χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο δεξιού χαφ, με τον Σπυρόπουλο αριστερά, όπου συνήθως έπαιζε ο παίκτης του Ολυμπιακού.
Μετά τον αγώνα με τη Βόρεια Κορέα ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε δηλώσει ότι στο φιλικό με την Παραγουάη θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όσους δεν χρησιμοποιήθηκαν σε εκείνο το ματς. Ετσι, πλην των Τοροσίδη, Παπασταθόπουλου, Νίνη, θα αγωνιστούν και οι Μαλεζάς, Πρίττας. Τερματοφύλακας αναμένεται να ξεκινήσει ο Χαλκιάς.

Δεν φοβάται τις απουσίες

Παρά τις απουσίες ο Ρεχάγκελ περιμένει καλύτερη την Εθνική, καθώς η προετοιμασία έχει προχωρήσει αρκετά. Η εντολή που έδωσε στους παίκτες του είναι να παίζουν γρήγορα και να μην… ταλαιπωρούν τη μπάλα. Ο λόγος είναι ότι θέλει η ομάδα να χρησιμοποιεί το όπλο των αντεπιθέσεων και να μην προλαβαίνει να οργανωθεί ο αντίπαλος. Επίσης, τους ζήτησε να δείξουν σοβαρότητα και να αποφύγουν τις επιπόλαιες κινήσεις και τα λάθη που είδε στο φιλικό με τη Βόρεια Κορέα (2-2).

Ο Γερμανός τεχνικός δεν βλέπει το ματς ως πρόβα μουντιάλ. Άλλωστε έχει ρίξει όλο το βάρος στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Νότια Κορέα. «Δεν μπορεί να είναι πρόβα μουντιάλ, διότι η Παραγουάη παίζει λατινοαμερικάνικο στιλ ποδοσφαίρου και όχι ασιατικό. Θα είναι ένα ματς, απ' όπου θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα», δήλωσε για το φιλικό την Τετάρτης, για το οποίο πρόσθεσε ότι δεν θα… δείξει ενδεκάδα.
Και δεν θα μπορούσε να το κάνει με δεδομένες τις απουσίες των Μόρα, Γκέκα, για τους οποίους δεν υπάρχει ανησυχία, αναφορικά με τη συμμετοχή τους στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Ο πρώτος έχει υποστεί κάκωση στο γόνατο και ο δεύτερος τράβηγμα στη γάμπα. Το ευχάριστο είναι ότι και ο Βύντρα ξεπέρασε το πρόβλημά του, όμως δεν αναμένεται να ξεκινήσει από την αρχή. Ούτε ο Καπετάνος είχε κάτι σοβαρό, αν και έχασε μια προπόνηση. Ο παίκτης της Στεάουα είναι απελευθερωμένος, επειδή οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του στο μουντιάλ και δεν έκρυβε ότι είχε αγωνία αν θα πάει.


Οι διεθνείς είδαν την Παραγουάη στο παιχνίδι, όπου νίκησε 1-0 την Αργεντινή. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ότι οι αμυντικοί της μάρκαραν τους αντιπάλους με ότι τρόπους μπορούσαν, ιδιαίτερα το Μέσι.
Μετά το ματς με την Παραγουάη η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα. Όμως δεν θα ακολουθήσουν οι Ρεχάγκελ, Τοπαλίδης, οι οποίοι θα μείνουν για να μεταβούν στο Ινσμπουργκ, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη Νότια Κορέα στο τελευταίο της φιλικό με την Ισπανία.

Στο Μπαντ Ραγκάζ βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος που μίλησε με τους διεθνείς για τα πριμ του μουντιάλ. Ο ΠΙλάβιος επανέλαβε ότι ισχύει η συμφωνία που είχαν κάνει με τον Γκαγκάτση και έτσι η ΕΠΟ και οι παίκτες θα μοιραστούν μισά, μισά τα έσοδα που θα προκύψουν από τη ΦΙΦΑ. Οι διεθνείς έθεσαν θέμα ποιος θα πληρώσει την αυξημένη φορολογία και ο πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι θα την καλύψει η ομοσπονδία.

http://www.theplayer.gr/







Share on Facebook