Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Καταγγελίες για φοροδιαφυγή από πολίτες


3.000 είναι οι φοροφυγάδες που έχουν καταγγελθεί στο 1517, το τηλέφωνο για φοροδιαφυγή, από πολίτες. Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή είναι οι γιατροί, συμβολαιογράφοι, υδραυλικοί......οι οποίοι δεν κόβουν αποδείξεις...Σύμφωνα με τους...


πολίτες δύσκολα παίρνουν αποδείξεις, αφού οι επαγγελματίες που πρέπει να τις κόψουν τους αναφέρουν χίλιες δυο δικαιολογίες, ενώ διαφορετική είναι η τιμή με και χωρίς απόδειξη.
Τη δυνατότητα καταγγελιών στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων περιπτώσεων φοροδιαφυγής παρέχει στους πολίτες το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Οι καταγγελίες μπορούν να γίνονται μέσω τηλεφώνου είτε και ηλεκτρονικά από το νέο κόμβο της ΥΠΕΕ. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΥΠΕΕ αναφέρει ότι σημαντικό στοιχείο του νέου δικτυακού τόπου αποτελεί η ανάπτυξη ολοκληρωμένης φόρμας λήψης καταγγελιών από τους πολίτες, η οποία διασφαλίζει την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει τη διαδικασία, αφού συστηματοποιεί όλη την απαραίτητη πληροφορία για την αξιολόγηση της καταγγελίας. Παράλληλα, προσθέτει η ΥΠΕΕ συμβάλλει στη διαφύλαξη απόρρητων προσωπικών και οικονομικών δεδομένων, τόσο του καταγγέλλοντος όσο και του καταγγελλόμενου.
Για την υποβολή καταγγελιών μέσω του Ιντερνετ μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση της ΥΠΕΕ http://www.ypee.gr και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα με τα δικά τους στοιχεία (προαιρετικά) και τα στοιχεία του καταγγελλόμενου. Επίσης, μπορούν να κάνουν περιγραφή του περιστατικού για το οποίο γίνεται η καταγγελία και να επισυνάψουν και έγγραφα.
Η καταγγελία θα διερευνηθεί από ειδική υπηρεσία της ΥΠΕΕ.



Share on Facebook