Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

"Γιατί είμαστε παρτάκιδες"


"Δεν λέω, καλη η καθε αποψη που βγάζει ο καθένας απο το μυαλο του μολις ξυπναει και ολα αυτα τα σενάρια τύπου Χαρδαβέλα, αλλα μιας και είναι περίοδος εξεταστικης... επεσε στα χέρια μου ενα βιβλιο Οικονομικών -μιας και αυτο σπουδάζω-
Το οποιο μάλιστα ειναι απο το 1994.
Αυτο που βλεπω εδω ειναι πως πραγμάτικα αυτο που συμβαίνει στην Χωρα μας, εχεις γίνει αλλου πολλές φορες και οποτε δεν ειναι κατι καινουριο.
Αναφέρει τα παντα περι χρεους,ΔΝΤ, αναδιαπραγματευση χρεους κτλ τα οποια θα στα στειλω καποια στιγμη.
Προς το παρων ας διαβάσουμε αυτο...
"Ερευνες στην Παγκόσμια Τράπεζαέχουν αναγνωρίσει 4 βασικές πολιτικές οι οποιες συμβάλλουν στην Οικονομική μεγενθυνση
-Επενδυση σε ανθρώπινο κεφαλαιο.Διαθεση κεγαλλαιων για εκπαιδευση,βασικη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη,διατροφη κτλ Σε πολλες χωρες, οι επενδυσεις σε νθρωπινο κεφαλαιο θα απαιτουσαν την συγκρατηση των στρατιωτικων δαπανων
-Βελτιωση του επειχηρηματικου κλιματος. Η αναπτυξη θα ενισχυθει εαν οι κυβερνησεις παρεμβαινουν λιγοτερο στην διαμορφωση των τιμων των αφροτικων και βιομηχανικων προιοντων,επιτρεψουν την ελευθερη εισοδο στην αγορα και εστιασουν την προσοχη τους στην βελτιωση της υποδομης και των θεσμων-οπως το νομικο πλαισιο-που στηριζουν τις επιχειρηματικες πρωτοβουλιες.
-Ανοιγμα στο διεθνες εμποριο και τις επενδυσεις.Οι αναπτυσσομενες χωρες πρεπει να μειωσουν τους δασμους και να επιβαλουν λιγοτερα μη δασμολογικα εμποδια στο εμποριο.Αυτο που απαιτειται ιδιαιτερα ειναι η εγκαταλειψη των διακριτικων μορφων ελεγχου,που επιτρεπουν σε καποιο κυβερνητικο φορεανα επιλέγει χωρις περιορισμους τι μπορει να εισαχθει ή να εξαχθει.
-Σταθερες μικροοικονομικες πολιτικες.Οι κυβερνησεις πρεπει να εξασφαλιζουν χαμηλα επιπεδα δημοσιονομικων ελλειματων και πληθωρισμου.Η δημηουργια κινητρων,που βασιζονται στις δυναμεις της αγορας,για την ενισχυση της αποταμιευσης και των επενδυσεων ειναι απαραιτητη για την εξασφάλιση πορων για την χρηματοδοτηση της ανάπτυξης."


Οποτε σκεφτομαι¨: ανοιχτη αγορα,επαναπατρισμό κεφαλαιων, μην χαιδευεται τα αυτια σε καποια επγγελματα,σταματηστε επιτελους τις φημολογιες(που εδω ξεκινησαν το 2008),ο καθενας μας να προσφερει εργο και οχι γκρινια,πουλαμε οτι ειναι ζημιογονο,αμμεση προσφυγη στην ΕΕ για προστασια και μειωση των στρατιωτικων αγορων,και ναι,,φορολογικο παραδεισο για καποιο διαστημα στις επενδυσεις που θα γινουν απο το εξωτερικο.καταργηση φορων αεροπωρικων για τουριστες,καργηση βιζας τουρισμου για καποιες χωρες,νομιμοποιηση μεταναστων και ενταξη τους- γ! ια πληρωμη φορων και ασφαλιστικων ταμειων,κατασχεση και δημευση περιουσιων στους πολιτικους που εχουν κλεψει,παταξη φοροδιαφυγης,τελος στην γραφειοκρατια για ανοιγμα επιχειρησης, αμμεση προωθηση αναεωσιμων πηγων ενεργειας ετσι ωστε να γινουμε χωρα ενεργειακα ανεξαρτητη(εκμεταλευση ηλιου,νερου,θαλασσας), επιδοτηση φωτοβολταικων σπιτιων και χρηση του επιπλεουν ρευματος, απο την ΔΕΗ,ξεκαθαριμα οικονομικων,ελεγχος στις συνταξης και παταξη της πληρωμης συνταξεων σε πεθαμένους,τελειωνικαυς ελεγχους και ελεγχος των ιδιων των τελωνιακω! ν για μιζες για εμπορευματα απο Κινα που δεν φορολογουνται και ζημιονουν τους καταστηματαρχες.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΧΡΕΟΣ ΕΧΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.

Επιτέλους σταματηστε να ασχολείστε με τον αν αργησε η Hol να συνδεσει την γραμμη και αν η μειωση του μισθου σας ειναι το τελος του κοσμου. Σταματηστε να κοιταται ολοι της θεση σας και δειτε το πραγμα συνολικα σαν κοινωνια, την προοδο της, και το μελλον των παιδιων σας.
Και επιτελους σταματηστε την καραμελα "Ετσι ημαστε οι Ελληνες" γιατι θα σας ρωτησω το εξης απλο...γιατι οι Έλληνες ομογενοις και στην Κυπρο διαπρεπεπουν παντου και ειναι πολυ καλα οικονομικα;;
Θα απαντησω εγω.Γιατι δεν ειναι παρτακιδες.
Και ναι, σκεφτομαι να μεταναστευσω αλλα οχι για τα λεφτα αλλα για την κοινωνια.Μετα τους οικονομικους μεταναστες εμφανιζονται στον κοσμο οι Μεταναστες Λογω Κακης Κοινωνιας.γιατι εκει φτασατε τους "Χαζους Νεους" οπως μας λετε, να θελουν να φυγουν απο την Χωρα (οχι με τον σαπιο πολιτικο κοσμο) αλλα με τον σαπιο κοσμο γενικα.

Αυτα.Παω να διαβασω τωρα και οχι να κλαψω."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook