Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Τον Ρεχάγκελ δεν τον πιάνει το νέο ασφαλιστικό;


Η εμφάνιση και η εικόνα της εθνικής μας στον πρώτο αγώνα στο Μουντιάλ με την νότια Κορέα ήταν κάτι παραπάνω από αποκαρδιωτική :ήταν θλιβερή και στενάχωρη.Η εμφάνιση και η εικόνα της εθνικής μας στον πρώτο αγώνα...

στο Μουντιάλ με την νότια Κορέα ήταν κάτι παραπάνω από αποκαρδιωτική :ήταν θλιβερή και στενάχωρη. Όπως ακριβώς είναι δηλαδή και η σημερινή εικόνα της Ελλάδος του Δ.Ν.Τ!

Ακόμη και οι πιο άσχετοι με το ποδόσφαιρο καταλάβαιναν ότι 11 παίκτες με μπλε φανέλες δεν μπορούσαν να αλλάξουν μια μπαλιά της προκοπής , δεν μπορούσαν να κάνουν μία ευκαιρία δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν, δεν μπορούσαν ούτε να πιάσουν αλλά ούτε καν να σταματήσουν τους δαιμόνιους «κοντούς» νοτιοκορεάτες.

Ακόμη και οι πιο άσχετοι έβλεπαν τον Ρεχάγκελ στον πάγκο να κοιτάει ατάραχος το παιχνίδι και να μην κάνει τίποτε για να αλλάξει την πολύ κακή εικόνα μας. Άραγε είναι ο ίδιος άνθρωπος που μας οδήγησε στον θρίαμβο του 2004 με την κατάκτηση του πανευρωπαϊκού ; Ναι ο ίδιος είναι μόνο που ήλθε 6 χρόνια μετά στο Μουντιάλ του 2010, με το ίδιο ακριβώς σύστημα και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο παιχνιδιού και όλοι είδαμε το χάλι μας στο γήπεδο! Τα ίδια χάλια δηλαδή με αυτά του Euro του 2008,τα ίδια χάλια με τα φιλικά της προετοιμασίας.

Τα λάθη του Ρεχάγκελ στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν τραγικά. Λάθος παίκτες σε λάθος θέσεις.Άφησε στον πάγκο τον Νίνη( ο πιο ολοκληρωμένος νέος έλληνας παίκτης) τον Κυργιάκο ( παίζει στην Λίβερπουλ) τον Παπασταθόπουλο ( παίζει βασικός στην Τζένοα στην Ιταλία) τον Σαλπιγγίδη ( από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς μας) για να παίξουν ο Χαριστέας , ο Σαμαράς , ο Βύντρα, ο Τζιόλης ,ο Σειταρίδης και εάν δεν είχαν από μόνοι τους σταματήσει θα έβαζε τον Δέλλα , τον Μπασινά τον Νικολαίδη τον Νικοπολίδη και τον Ζαγοράκη! Είναι δυνατό ; Και όμως είναι. Ο Γερμανός δυστυχώς δεν μπορεί άλλο , δεν το έχει πια, δεν έχει αντανακλαστικά ,έχει πολλές εμμονές ,δεν μπορεί να γυρίσει παιχνίδια. Και δω που τα λέμε πώς να τα γυρίσει με τον Πατσατζόγλου και τον Καπετάνο που ήταν οι δυο πρώτες του αλλαγές υποτίθεται για να ισοφαρίσουμε τους κοντούς νοτιοκορεάτες;

Αλήθεια αυτή την κοτσάνα με τους κοντούς νοτιοκορεάτες που θα τους ταπώναμε ποιος την είπε ; Ε λοιπόν όπως είδαμε στο χορτάρι εμείς οι ψηλοί δεν καταφέραμε να τους πάρουμε ούτε μία κεφαλιά!

Και μάλλον τυχεροί είμαστε που φάγαμε μόνο δύο γκολ γιατί έρχεται και η Αργεντινή και δεν ξέρω πόσα θα μετρήσουμε εάν παίξουμε με την ίδια σύνθεση και με τον ίδιο τρόπο.

Και καλά οι ευθύνες του Ρεχάγκελ είναι δεδομένες και διαπιστωμένες .Οι ακριβοπληρωμένοι –και εν μέσω κρίσης- και καλοζωισμένοι παίκτες μας είναι ικανοποιημένοι από την άθλια εμφάνιση τους και από την προσπάθεια τους; Εκτός και εάν τόσο μπορούν , εάν αυτές είναι οι ικανότητες τους και οι δυνάμεις τους οπότε δεν μπορούμε να πούμε τίποτε. Ας μας το πούνε μόνο να το ξέρουμε και να μην ζούμε πια με τις αυταπάτες του 2004.
http://www.ellispoint.gr/index.php?option=com_resource&controller=article&article=3578&category_id=9&Itemid=21
Share on Facebook