Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Πρώτη προπόνηση των Ελλήνων στο Μπέργκεν σε χειμερινό σκηνικό


Κάτω απο έντονο κρύο (6 βαθμοί Κελσίου), αλλά και... χιονόνερο, έκαναν την πρώτη τους προπόνηση το πρωί οι Ελληνες αθλητές στο Μπέργκεν. Το χειμωνιάτικο σκηνικό τρόμαξε αρχικά καθώς ακόμη και ο αέρας είναι αρκετά έντονος και αν παραμείνει έτσι αύριο τότε σίγουρα οι επιδόσεις δεν θα ...

είναι καλές. Είναι χαρακτηριστικό πως στα σπριντ ο αέρας ήταν ευνοϊκός κατά πολύ, ενώ αντίθετα στο σκάμα για το τριπλούν και το μήκος, οι αθλητές θα τα βρουν σκούρα αν συνεχιστεί ο αέρας με το ίδιο τέμπο αύριο καθώς θα τον έχουν κόντρα.

Το πρωί ένα μεγάλο μέρος του γκρουπ των ελλήνων αθλητών πήγε για προπόνηση στο Φάρα Στάντιον βλέποντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο έμειναν εντυπωσιασμένοι απο το βοηθητικό προπονητήριο το οποίο έχουν φτιάξει σε... σπηλιά! Δίπλα ακριβώς απο το κεντρικό στάδιο έχουν ανοίξει έναν χώρο που αποτελείται απο πέτρα και γρανίτη, έχοντας δημιουργήσει ένα κλειστό βοηθητικό προπονητήριο που καλύπτει τις ανάγκες όλων των ομάδων που βρίσκονται στο Μπέργκεν. Διαθέτει ειδικό χώρο για τα βάρη, τις ρίψεις και 5 διαδρόμους 150 μέτρων σε ευθεία, ενώ τεράστιες τέντες καλύπτουν την υγρασία και το κρύο.

Λίγο πιο ζόρικα είναι τα πράγματα για τους ρίπτες σε δίσκο, σφύρα και ακόντιο καθώς για να κάνουν βολές πηγαίνουν σε ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο έχει χαλίκι αντί για χόρτο και δεν ξεπερνά τα 70 μέτρα σε μήκος.

Το απόγευμα στις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδος έχει προγραμματιστεί προπόνηση για τους αθλητές που θα τρέξουν σε σπριντ και σκυτάλες, ενώ την ίδια ώρα θα είναι σε εξέλιξη η τεχνική σύσκεψη.

Γύρω στις 9 μ.μ. Έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση της ομάδας όπου θα τους μιλήσει ο τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Σπανίδης.

*** Απο έλεγχο ντόπινγκ πέρασαν νωρίς το πρωί τρεις αθλητές της ελληνικής αποστολής. Ο Περικλής Ιακωβάκης, η Ελενα Φιλάνδρα και η Ειρήνη Κοκκιναρίου ήταν οι αθλητές που ζήτησαν οι ελεγκτές, παίρνοντας παράλληλα και αθλητές απο τις υπόλοιπες χώρες που διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με την εθνική ομάδα (Ρωσία, Φινλανδία, Ισπανία).

Share on Facebook