Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Θετικός για την ελληνική κρίση ο Μάριο Μόντι


ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε


Ο πρώην Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Ανταγωνισμού, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Μάριο Μόντι, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Ελλάδα θα έχει κάνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο περισσότερα για το Σύμφωνο Σταθερότητας, απ΄ ό,τι άλλες χώρες μέσα σε πολλά χρόνια, εάν πετύχουν οι εξαγγελθείσες μεταρρυθμίσεις του Γιώργου Παπανδρέου...



...Ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ, τόνισε πως "κάποτε μπορεί να αξιολογούμε την κρίση στην Ελλάδα ως τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιτυχία της Ολοκλήρωσης της Ευρωζώνης και του ευρώ".

Ο Μ. Μόντι εκτιμά ότι οι αντιδράσεις στην κρίση έφεραν μία σαφέστερη αποδοχή των "κανόνων του παιχνιδιού" και ως εκ τούτου ένα "τέλος της ευγένειας" στην ΕΕ, καθώς, όπως ο ίδιος υπενθύμισε, τα πράγματα ήταν διαφορετικά πριν από μερικά χρόνια, όταν δεν είχαν επιβληθεί κυρώσεις ούτε στη Γερμανία ούτε στη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι αυτές το 2002 και το 2003 είχαν υψηλά ελλείμματα, ξεπερνώτας το όριο του Μάαστριχτ, του 3%.

Ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ πιστεύει πως, η ΕΕ μπορεί μεν να αντέδρασε αργά στην κρίση, όμως αυτό, κατά τη γνώμη του, δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς, όπως αναφέρει, στις ΗΠΑ, που δεν αποτελούνται από 27 επί μέρους εθνικά κράτη, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών του.




Share on Facebook