Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για το φόνο του επιχειρηματία στο Διακοπτό


Λεπτομέρειες σχετικά με το φόνο του 42χρονου επιχειρηματία, που βρέθηκε θαμμένος στο μπάνιο σπιτιού στο Διακοπτό Αχαΐας, έδωσε σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας. Δράστιδα του φόνου είναι η 54χρονη και όπως αναφέρεται...



... τέλεσε την ανθρωποκτονία μαζί με έναν 62χρονο, ο οποίος όμως έχει αποβιώσει.

Σχετικά με τη σύλληψη της 54χρονης, σημειώνεται ότι προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, υπεξαγωγή εγγράφων και κλοπή, καθώς και επτά εντάλματα σύλληψης για ληστεία, κλοπές και απάτες. Οι πράξεις αυτές, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν τελεστεί στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο.

Όσον αφορά το φόνο του επιχειρηματία, η 54χρονη και ο 62χρονος, ο οποίος απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2009, τέλεσαν από κοινού την ανθρωποκτονία στις 25 Μαΐου του 2009, στο σπίτι όπου διέμεναν στο Διακοπτό.

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα έριξαν στο αναψυκτικό του επιχειρηματία δύο ηρεμιστικά χάπια, στη συνέχεια ο 62χρονος τον κτύπησε με σφυρί στο κεφάλι και η 54χρονη με μαχαίρι στο λαιμό.

Στη συνέχεια, έθαψαν το πτώμα στο υπόγειο του σπιτιού και το κάλυψαν αρχικά με υλικά που είχαν στην αποθήκη. Ακολούθως, προσέλαβαν αλλοδαπούς εργάτες, με το πρόσχημα ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε βλάβη, οι οποίοι προσέθεσαν μπάζα και τοποθέτησαν πλέγμα και τσιμέντο. Κατόπιν πραγματοποίησαν πλακόστρωση του χώρου, στον οποίο κατασκεύασαν ντουζιέρα.

Μετά το φόνο οι δύο δράστες κάλυψαν το αυτοκίνητο του θύματος και στη συνέχεια έφυγαν για την Αθήνα, όπου εκεί ο άνδρας έριξε το σφυρί και το μαχαίρι σε κάδο απορριμμάτων.

Έπειτα από χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών, κατόπιν εντολής της γυναίκας, το αυτοκίνητο του επιχειρηματία μεταφέρθηκε και εγκαταλείφθηκε σε περιοχή του Αιγίου από 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν προκύπτει ότι γνώριζε για το έγκλημα που έγινε.

Το σπίτι όπου έγινε το έγκλημα είχε ενοικιαστεί από έναν 51χρονο, για τον οποίο, από τα μέχρι τώρα στοιχεία της Αστυνομίας, δεν προκύπτει ότι γνώριζε και αυτός για το έγκλημα. Όμως συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Η 54χρονη κατά την εξέτασή της ομολόγησε την πράξη και ισχυρίστηκε ότι προέβη σε αυτή εξαιτίας οικονομικών διαφορών που είχε με το θύμα.





Share on Facebook