Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

"Στις ποσες μερες σφραγιζεται μια επιταγη;;"


"Σε οχτω εργασιμες ηξερα εγω,ο Παπανδρεου ειπε οτι θα τις εκανε δεκα...
Πηγα σημερα στην τραπεζα μου να ζητησω παραταση για 2 επιταγες που ληγουν στις 5 του μηνα και μου ειπαν οτι αν δε βαλω τα λεφτα σε 5 μερες θα τις σφραγισουν και θα τις στειλουν στον...



Τειρεσια με αποτελεσμα να μπλοκαριστουν οι λογαριασμοι μου και να εχω προβλημα πληρωμων εγω ειμαι μικροεπιχειρηματιας και μεχρι τωρα δεν ειχα ποτε προβλημα αλλα οταν σε κρεμαει ο πελατης τι μπορεις να κανεις και για 4000 ευρω θα τραβιεμαι στον Τειρεσια τη στιγμη που το κρατος καθυστερει για μηνες την επιστροφη ΦΠΑ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΓΛΥΚΑ???Αλλα βεβαια οι νομοι ειναι για τους νομοταγεις
Ευχαριστω...την τραπεζα μου που μετα απο 7 χρονια συνεπειας με επιβραευει με αυτη τη συμπεριφορα αλλα να ξερετε οτι εχει κι αλλου πορτοκαλιες...και επισης θα γυρισει ο τροχος,να γ.....σει κι ο φτωχος..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------
"Μια επιταγή σφραγίζεται εντός 8 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που αναγράφει πάνω(ημερομηνία ΕΚΔΟΣΗΣ και οχι λήξης όπως εμέις οι Έλληνες έχουμε καθιερώσει να λέμε). Αξιζει να σημειωθεί ότι άν ο κομιστης επιθυμεί να τη σφραγίσει ακόμη και πριν από αυτή την ημερομηνία έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει και κανένας υπάλληλος καμίας τράπεζας δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί να το πράξει. Άλλωστε οι επιταγές είναι πληρωτέες επι τη εμφανίσει.
Απο εκει και πέρα η Τράπεζα δε μπορει να δώσει παράταση σε επιταγη. Αν σφραγιστεί η επιταγή η αναγγελία στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ μεχρι πριν απο λίγο καιρό γινόταν εντός 8 ημερών ενώ τώρα γινεται μετά απο ενα μηνα μετά την ημερομηνία σφράγισης.
Ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί ο φίλος αναγνώστης τα βάζει με την Τράπεζα του. Ζητάει κάποιος υπάλληλος να παραβεί τους νόμους για χάρη του;;;; Όσο για τη Δήλωση ότι έχει κ αλλού πορτοκαλιές, κάθε τράπεζα πριν χορηγήσει μπλοκ επιταγών κάνει έλεγχο στον Τειρεσία. Δε νομίζω να υπάρχουν Τράπεζες που θα χορηγήσουν καρνέ σε άτομο που ήδη έχει σφραγίσει...."

Αναγνώστης
-------------------------------------------------------------------------------------

"Αγαπητέ συναγωνιστή , επειδή μπήκες κι εσύ (όπως σχεδόν όλοι μας) στον φαύλο κύκλο των επιταγών να σε ενημερώσω πως

α) Οι επιταγές σφραγίζονται την 8η εργάσιμη μέρα όπως και πριν
β) Αυτό που άλλαξε είναι ότι πλέον η αναγγελία των σφραγισμένων στον Τειρεσία γίνεται σε 30 ημέρες απο 7 που ήταν πριν .

Πραγμα που σημαίνει ότι ακόμη κι αν σε σφραγίσουν την 5η μερα , έχεις μπροστά σου 30 ημέρες απο την ημερομηνία της σφράγισης ώστε να την εξοφλησεις , να επιστρέψεις το σώμα στην τράπεζα σου και να ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ στον Τειρεσία .

Το πρόβλημα που ίσως δημιουργηθεί στο μέλλον είναι , η τράπεζα σου να μην σου χορηγεί τόσο εύκολα μπλοκ επιταγών , σε σχέση με όπως το έκανε πριν .


Ούτως ή αλλώς όμως καλό θα είναι να αρχισεις /αρχίσουμε να λειτουργούμε με την λογική ότι σε λίγο καιρό ΔΕΝ θα κυκλοφορούν επιταγές στην αγορά επειδή οι μισοί θα είμαστε ήδη σφραγισμένοι και στους άλλους μισούς δεν θα δίνουν μπλοκ οι τράπεζες .

Αν υπάρχουν τράπεζες βεβαια.....

Αλλα ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ

Ψυχραιμία και Καθαρό μυαλό !"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Δεν ξέρω ποιός ειδήμονας έδωσε τέτοιες πληροφορίες αλλά η πραγματικότητα έχει ως εξής. Μια επιταγή σφραγίζεται σε οποιαδήποτε μέρα εντός ημερολογιακού [όχι εργάσιμες] οκταημέρου από την ημερομηνία έκδοσής της. Με βάση τελευταία νομοθετική ρύθμιση εάν η επιταγή τακτοποιηθεί εντός μηνός από την ημερομηνία σφράγισης, ΔΕΝ κοινοποιείται στα συστήματα «Τειρεσίας». Η μοναδική επίπτωση λοιπόν που θα έχει ο συμπαθής φίλος που έκανε την ανάρτηση εάν η επιταγή σφραγισθεί μεν, τακτοποιηθεί εντός ενός μηνός δε , θα είναι η στέρηση μπλοκ επιταγών ΜΟΝΟ από την Τράπεζά του , καθώς οι άλλες τράπεζες δεν μπορούν να ξέρουν το θέμα χωρίς την κοινοποίησή του στα συστήματα «Τειρεσίας». Μάλλον αυτά που αναφέρει είναι άκομψη [light χαρακτηρισμός] προσπάθειας πίεσης [για ποιο λόγο άραγε] από κάποιον."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Είναι λογικό κάποιος που έχει εκδώσει μια επιταγή και είναι στην ημερομηνία λήξης να θέλει παράταση δυο, τριών ημερών για να μπορέσει να την τακτοποιήσει. Όμως δεν υπάρχει μονό η δικιά του πλευρά που πρέπει να συμμεριστεί ο κ. Παπανδρέου.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ

Ο άνθρωπος που έχει την επιταγή η οποία συνήθως είναι τρίμηνη έως εξάμηνη( αν και τον τελευταίο καιρό μπορεί να είναι και χρόνου) δεν έχει υποχρεώσεις?? Δεν θέλει και αυτός να εισπράξει ώστε να καλύψει τις δικές του δανειακές υποχρεώσεις?

Αυτός που έχει εκδώσει εξάμηνη επιταγή και δεν έχει χρήματα να την καλύψει την ημερομηνία που αναγράφεται θα μπορέσει να βρει τα χρήματα μέσα σε 8 ή 10 ημέρες??

Τι γίνεται με αυτούς που έχουν σφραγιστεί οι επιταγές τους και με το ισχύον ελληνικό πλαίσιο δεν μπορείς να τους ακουμπήσεις? Και οι τράπεζες συνεχίζουν να τους χορηγούν μπλοκ επιταγών..

Μήπως ο κ Παπανδρέου θα έπρεπε να κάνει μαθήματα σωστής χρήση των μπλοκ αντί να επεκτείνει την χρόνο που έχει ο κάτοχος της επιταγής για να την σφραγίσει?

Ποιος εξασφαλίζει τον κάτοχο της επιταγής που δεν έχει αντίκρισμα και που με την σειρά του μπορεί να την έχει δώσει για να καλύψει τις υποχρεώσεις του??

Σίγουρα η οικονομική κρίση είναι βαθιά και μας αγγίζει όλους.
Σίγουρα οι μικρό-επιχειρηματίες πρέπει να βοηθηθούν για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Σίγουρα πρέπει να ληφθούν μέτρα από την Κυβέρνηση ώστε να αναζωογονηθεί η οικονομία.

Όμως αποτελεί λύση η επέκταση του χρόνου σφραγίσματος των επιταγών?????"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------

"ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΄΄ΠΟΤΕ ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ΄΄
ΣΕ 8 ΗΜΕΡΟΡΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΕ... ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΟΥΜΕ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook