Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

"Δεν είναι έτσι η Εφηβεία συμμαθητή...."


" Είμαι μαθητής της Γ λυκείου και φέτος έδωσα Πανελλήνιες Εξετάσεις!
Αισθάνομαι ειλικρινά ντροπή να ακούω συνομίληκους μου να μιλούν κατ αυτόν τον τρόπο. Να τους βλέπω να στέκονται απαθείς απέναντι σε ότι συμβαίνει γύρω τους και το μόνο που τους νοιάζει να είναι άν θα αργήσουν 2 ή τρείς μέρες τα αποτελέσματά μας!
δεν μπορώ άλλο να ακουω νέους και νέες απο 15 εως 19...
χρονών να ακολουθούν την ίδια λογική με τους γονείς τους!! Την λογική αυτή που κατασπάραξε τη χώρα επι δεκαετίες και τα αποτελέσματά της τα πληρώνουμε εμείς!
Η απεργία είναι μέσο διεκδίκησης και είναι δικαίωμα του καθενός μας!! Και είναι φυσικό ότι με μια απεργία θα συμβούν κάποιες μερικές και μικρές αναταράξεις στην κοινωνία, και έτσι πρέπει!
Πώς γίνεται να ενδιαφέρεσαι μόνο για σένα;;; Πόσο ώριμος/η μπορείς να θεωρηθείς αν δεν συνειδητοποιείς ότι και σύ μια μέρα θα βρεθείς στην θέση αυτού του δασκάλου που χτυπάς και κατηγορείς? Αλλα μάλλον του πατερουλη σου δεν του έκοψε κανείς τιποτα, ή αν του έκοψε εκείνος περιόρισε τα δικά του έξοδα για να συνεχίσει να σου προσφέρει τα ίδια που σου πρόσφερε και πρίν και να είσαι ευχαριστημένος με τον σημαντικότατο "πλούτο" σου που σου δίνει την δύναμη για αυτή την υπέρμετρη αλαζονεία!

Αν δεν μπορούμε εμείς οι νέοι να καταλάβουμε και να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή που υπάρχει, όσο είναι ακόμα δυνατόν, τότε είμαστε καταδικασμένοι!
Όταν εμείς οι νεότεροι είμαστε φερέφωνα της αναθεματισμένης λογικης των γονέων μας θα μείνουμε κολλημένοι στη σαπίλα που φτιάξαμε, θα κλαιγόμαστε όποτε πας παίρνουν ακόμη κάτι-αλλα δεν θα αντιδράμε-, θα ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ εναλλάξ κάθε 4 χρόνια-ελπίζοντας για την αλλαγή-, θα θεωρούμε θεούς ψευτοιδεολόγους πολιτικούς, και η μόνη δράση μας θα είναι να βλέπουμε στην TV κάποιον τύπο που θα τα λέει όπως ο Λαζόπουλος, και θα φωνάζουμε-βυθισμένοι μέσα στην λακούβα που έχουμε δημιουργήσει στον καναπέ- ΠΕΣ ΤΑ ΛΑΚΗ!!!!!"

ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ







Share on Facebook