Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Αναστολή αποχής από την βαθμολόγιση των γραπτών των πανελλήνιων εξετάσεων


"Η απόφαση των συναδέλφων καθηγητών, να αναστείλουν την αποχή τους από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων, δείχνει με απόλυτη καθαρότητα τη μεγάλη ευαισθησία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι παρά το ότι προκλήθηκαν και προσβλήθηκε...



... η αξιοπρέπεια τους και η σπουδαιότητα του έργου τους και της προσφοράς τους στα παιδιά του λαού μας, επιστρέφουν στα καθήκοντά τους. Προσπέρασαν την πρωτοφανή αναισθησία της κυβέρνησης και ιδιαίτερα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και κατέληξαν στην απόφασή τους αυτή, χάριν και μόνο της αγάπης και του ενδιαφέροντος που δείχνουν πάντα για τους μαθητές τους, συνεκτιμώντας και την αγωνία των γονέων τους που περιμένουν τα αποτελέσματα μιας κοπιώδους και μεγάλου κόστους πολύχρονης προσπάθειάς τους.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε που για άλλη μια φορά επιλέγετε τον άνθρωπο και τις αξίες της ζωής, σε αντίθεση με αυτά που η πολιτική του ξεπεσμού, που ζούμε, επιβάλλει με βιαιότητα και βαρβαρότητα σε όλους μας, σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ιδίως στους εργαζόμενους, κάθε αντιλαϊκό, αντικοινωνικό, αντεργατικό, αντιασφαλιστικό μέτρο.


Από την Ε.Γ. της ΔΑΚΕ - ΔΤ"

Share on Facebook