Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

«Εκπληκτική, Νότια Αφρική!»


Η καταστροφολογία πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου έδινε και έπαιρνε ανά τον κόσμο. Ωστόσο, μόλις πατήθηκε το «play», οι Νοτιοαφρικανοί απέδειξαν ότι ήταν απόλυτα έτοιμοι και τα όσα συνέβησαν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, έγιναν δεκτά με διθυράμβους από τον Τύπο της χώρας...


«Εκπληκτική, Νότια Αφρική!» είναι ο τίτλος με τον οποίο κυκλοφόρησε το φύλλο της «The Star», με μία φωτογραφία που κάλυπτε το μισό πρωτοσέλιδό της. «Σεβασμός! Αυτό κερδίσαμε χθες. Αψηφώντας τις Κασσάνδρες, η Νότιος Αφρική παρέδωσε μία εκθαμβωτική τελετή έναρξης, πριν οι «μπαφάνα μπαφάνα» ακολουθήσουν με μία αγωνιώδη ισοπαλία κόντρα στο Μεξικό» συμπλήρωνε.

«Το ότι οι ποδοσφαιριστές μας έφτασαν τόσο κοντά στην νίκη, αφού είχαν απορριφθεί ως ομάδα χωρίς ελπίδα από πολύ κόσμο λίγους μήνες πριν, απέδειξε ότι δεν είμαστε ένα έθνος με μη ρεαλιστικά όνειρα. Ονειρευόμαστε, αλλά έχουμε το θάρρος, την ενέργεια και την αφοσίωση να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα» ανέφερε ακόμη η «The Star», η οποία κόσμησε το εσωτερικό της με φωτογραφίες από κόσμο στο «Soccer City».

Την ίδια στιγμή, η απογευματινή «Weekend Argus» του Κέιπ Τάουν, επέλεξε μία φωτογραφία του σκόρερ Σιφίβε Τσαμπαλάλα, προσθέτοντας τον τίτλο «ΓΚΟΛ» και σημειώνοντας πως «δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε περισσότερα».

Από την άλλη, η «The Citizen», στάθηκε περισσότερο στο αγωνιστικό κομμάτι, αφιερώνοντας το πρωτοσέλιδό της σε μία φωτογραφία του Τέκο Μοντίσε, αφού έχασε την ευκαιρία να δώσει την νίκη στην ομάδα του. «Τόσο κοντά» ήταν ο τίτλος, συμπληρώνοντας «Οι Μπαφάνα σχεδόν πέτυχαν μία νίκη-έκπληξη».

theplayer.gr


Share on Facebook