Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

"Σχετικά με το σχέδιο Προεδρικού διατάγματος για την αύξηση των οργανικών θέσεων ειδικών φρουρών"


"Σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που το κράτος χρειάζεται δάνεια για να συνεχίσει να υπάρχει ο κ. Χρυσοχοΐδης επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, για να προσλάβει 500 ειδικούς φρουρούς αλλά και 1650 αστυνομικούς όπως ήδη έχει ανακοινώσει.
Θα μπορούσε να κάνει υπομονή και να περιμένει την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης που θα επιτρέψει την μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων στα αστυνομικά τμήματα για την διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών και την χρησιμοποίηση αστυνομικών που έχουν και κατάλληλη εκπαίδευση...

στις θέσεις των ειδικών φρουρών.
Αλλά όπως φαίνεται προτιμά την πρόσληψη ειδικών φρουρών, για τους οποίους να θυμίσω δεν ακολουθείται η διαδικασία που ισχύει για τους αστυνομικούς μέσω πανελληνίων εξετάσεων αλλά προσλαμβάνονται από επιτροπές.....( και τα νήπια καταλαβαίνουν πόσο αξιοκρατικά γίνονται).
Να θυμίσω επίσης ότι οι ειδικοί φρουροί μετά την πάροδο κάποιων ετών εντάσσονται στο σώμα της Ελληνικής αστυνομίας χωρίς το δικαίωμα να κάνουν ανάκριση....
Θα μπορούσε δηλαδή η φύλαξη κάποιων κτιρίων να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία και να υπάρχει μικρότερη επιβάρυνση στους φορολογούμενους, πράγμα που κάνουν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας....."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Share on Facebook