Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

"Τα ψέματα τελείωσαν..."


"Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ... το περιοδικό Ciao.

Κάπως έτσι θα σας ξεκινήσω μια ιστορία του 2010, που όλοι πάνω κάτω, λίγο ή πολύ, μες τις άκρες την έχετε ακούσει.

Μετά από 17 χρόνια κυκλοφορίας, τα "διοικητικά στελέχη" του αποφάσισαν και έκλεισαν το περιοδικό "Ciao", για να...

ξεκινήσουν μια εφημερίδα ονόματι "Ciao 24Ωρες".

Υποσχόμενοι παχυλούς μισθούς, γέμισαν τα γραφεία τους με δημοσιογράφους, ρεπόρτερ, φωτορεπόρτερ, ρηράϊτερς, διορθωτές και συντάκτες κάθε είδους.
Μέχρι και αρχισυντάκτη, κατάφεραν να παραιτηθεί από την ΗΔΗ υπάρχουσα εργασία του (καλή ή κακή δεν το γνωρίζουμε), για να "πλεύσει" πλάι τους με στόχο- τι άλλο- την επιτυχία(;).!!!!

Στις έξι μέρες κυκλοφορίας του όμως, πάει κι αυτό... Μας τελείωσε η "έγκυρη ενημέρωση" με δεκάδες άρθρα, αμφιβόλου εγκυρότητας (καθότι το 95% των "άρθρων" ήταν ανυπόγραφα)!!!!
Μας τελείωσε κι αυτή η αγνώστου προελεύσεως εφημερίδα, καθώς δεν είχε πουθενά στις 46 σελίδες της την ταυτότητα της εφημερίδας.!!!
(Εδώ είναι το σημείο που διερωτώμαι εγώ και πολλοί από εσάς)
Που είναι οι αρμόδιοι φορείς που ελέγχουν το οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης που αποφασίζει και πάει στο τυπογραφείο, χωρίς ταυτότητα εφημερίδας, χωρίς υπογεγραμμένα άρθρα και ρεπορτάζ;;;
Γιατί δυσκολεύομαι να πιστέψω, ότι "χυνόταν" τα μελάνια και γραφόταν τα άρθρα μόνα τους!!!!!

Τελειώσαν και οι ελπίδες δεκάδων δημοσιογράφων που περίμεναν να βρουν μια γωνιά σε μια εφημερίδα και να εξασφαλιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα.
Όχι δεν είναι απλή η κοροϊδία, αλλά πολυσύνθετη και άριστα προετοιμασμένη.
Αυτοί που παρουσιάζονταν στην "εφημερίδα" αυτή, ελπίζοντας σε πρόσληψη, μισθολόγιο και τα συναφή, δεν πληρώθηκαν (ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ) παρόλο που απασχολήθηκαν για όλο το χρονικό διάστημα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κυκλοφορία της "εφημερίδας".

Ούτε καν τους συμβασιούχους τους, δεν σεβάστηκαν οι δειλοί, στους οποίους έδωσαν λιγότερο από το μισό του μισθού!!!! Με τη δικαιολογία, ότι η εφημερίδα δεν είχε τις αναμενόμενες και αναγκαίες πωλήσεις, για να πληρώσει ολόκληρο το μισθό.!!
ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ...!!!

Λες και αυτό είναι το νέο μέλημα του υπαλλήλου, να παραλληλοποιηθεί ο μισθός του, ανάλογα με τις πωλήσεις της κάθε λογής φυλλάδας, που βγαίνει στα ράφια των περιπτέρων.!!!

Ακόμα όμως κι αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, υπάρχει μια αγγελία στη "Χρυσή Ευκαιρία", πραγματική ΕΥΚΑΙΡΙΑ(;), για όσους απαντήσουν.
Μόνο σκοπός αυτής, είναι να "προσλάβει" δημοσιογράφους (ρεπόρτερ και φωτορεπόρτερ) για ένα μήνα (ο μέγιστος χρόνος μέχρι να γίνουν αντιληπτοί), να τους αποσπάσει όσα τυχόν θέματα έχουν και μετά να τους αλλάζει.

Με μοναδικό στόχο, τι άλλο; Το κέρδος!!

Τζάμπα μάγκες σε βάρος του κόσμου οι "εργοδότες".!!!

Οι καιροσκόποι όμως, οι εκμεταλλευτές και τα λαμόγια, δεν πεθαίνουν ποτέ.
Είναι πάντα σε κάποια γωνία έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις και όποιους ζητήσουν εργασία.
Αυτούς που θα δεχτούν καλοπροαίρετα να περιμένουν υπομονετικά να τελειώσουν τα γραφειοκρατικά, μέχρι να υπογράψουν την πρόσληψη τους και δουν και τον πρώτο τους μισθό να μπαίνει στο πορτοφόλι τους.

Ντροπή και αίσχος όμως να βαραίνει τις ανύπαρκτες συνειδήσεις τους.
Αυτών των ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τον πόνο, την αγωνία, το άγχος και την αβεβαιότητα των σημερινών ανέργων. Αυτά είναι τα πρώτα συναισθήματα της μέρας, για όλους τους νέους ή μη, που δεν μπορούν να ξυπνήσουν, ούτε να κοιμηθούν χωρίς να τα σκεφτούν, για λίγο ή για πολύ.

Αυτών των ανθρώπων που δεν διστάζουν να βαπτίσουν "δεξί τους χέρι", τους ικανούς ρεπόρτερ που συναντούν και αντιλαμβάνονται τη δυναμική τους στο να "φέρουν" ένα επιτυχημένο θέμα στα γραφεία της Σύνταξης.
Ευτυχώς όμως, ο Θεός είναι μεγάλος... Δεν αφήνει στο σκοτάδι τους ανθρώπους!!
Τους ξυπνάει, αργοπορημένα ναι, αργά όμως όχι!! Αντιλαμβάνονται τη ρεμούλα, το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος ακόμα και του ίδου του "δεξιού χεριού".

Τέτοιου τύπου κιτρινοφυλλάδες μόνο σκοπό έχουν, την εκμετάλλευση και το εφήμερο κέρδος, στηριζόμενες στις πλάτες ανυποψίαστων δημοσιογράφων.

Προσοχή σε αυτό το περιοδικό και τυχόν άλλα που είναι του ίδιου συναφιού.!!
Του συναφιού των λαμογιών που εδώ και χρόνια ζουν σε αυτή τη Χώρα...
Που θα πάει όμως;
Θα σας πετάξουμε ή έξω από τη χώρα αυτή, ή μέσα στη φυλακή!

Αν και προσωπικά θα 'θελα να σας δω μέσα στη φυλακή κι ας σας πληρώνω.!!!"

http://neaelladas.blogspot.com


Share on Facebook