Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Προανήγγειλε αποχώρηση!


Η… βιντεοθεραπεία των διεθνών εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με αντίπαλο τη Νιγηρία για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εξελίχθηκε σε... εξομολόγιση του Ότο Ρεχάγκελ.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, προανήγγειλε κατά κάποιο τρόπο την αποχώρηση του από τον πάγκο της...
Εθνικής ομάδας, μετά το Μουντιάλ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν γίνεται μια ήττα να χαλάει το πολύ καλό κλίμα που έχουμε. Έχουμε περάσει τόσα πολλά μαζί, πολλές ωραίες στιγμές. Μπορεί σε λίγες μέρες να μην είμαστε μαζί, αλλά δεν πρέπει να χάσουμε αυτό το καλό κλίμα που υπάρχει στην Εθνική».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν από το παιχνίδι της Ελλάδας με τη Νότια Κορέα, ο «Όθωνας», είχε δηλώσει στο Γερμανικό δίκτυο ZDF, ότι θα παραμείνει στην Εθνική αν πάει καλά στο Μουντιάλ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχουν Γερμανικά δημοσιεύματα που ασχολούνται με τον αντικαταστάτη του Ρεχάγκελ, με πιθανότερο αντικαταστάτη τον Φερνάντο Σάντος.

Υπολογίζει Ομπίνα, Οντεμβίγκουε

Ο Γερμανός τεχνικός, τη Δευτέρα μίλησε στους παίτκες για τη Νιγηρία, αφού πρώτα παρακολούθησαν το βίντεο του αγώνα της με την Αργεντινή, και δεν έκρυψε ότι θεωρεί σημαντικούς δυο παίκτες της επόμενης αντιπάλου.

«Πρέπει να προσέξετε τα δυο άκρα, όπου δεσπόζουν δυο καταπληκτικοί παίκτες, ο Ομπίνα και ο Οντεμβίγκουε», ανέφερε στην ομιλία του ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Παράλληλα φάνηκε ότι υπολογίζει πολύ τη Νιγηρία και ως σύνολο, καθώς τόνισε πως οι διεθνείς θα πρέπει να δείξουν τεράστια προσοχή αλλά και να αποφύγουν τα λάθη. «Είναι δυνατή, γρήγορη και καλά οργανωμένη ομάδα αλλά όχι αχτύπητη», ανέφερε επίσης ο Ρεχάγκελ.

Ο Γερμανός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με αλλαγές. Επειδή στόχος είναι η αποφυγή της ήττας όλα δείχνουν ότι θα χρησιμοποιήσει λίμπερο, οπότε επανέρχεται πάλι το σενάριο για οπισθοχώρηση του Κατσουράνη, εκτός αν δεχθεί ο Κυργιάκος. Ο Μόρας προπονείται κανονικά και αναμένεται να επιστρέψει αλλά αναζητούνται οι άλλοι δυο που πιθανόν θα είναι οι Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος. Στα άκρα θα παίξουν οι Βύντρα, Τοροσίδης.

Ερώτημα παραμένει αν θα ξεκινήσει ο Καραγκούνης, αν και προβάδισμα δείχνει να έχει ο Νίνης, ο οποίος διεκδικεί και τη θέση του Τζιόλη. Αν συμβεί το τελευταίο ο Κατσουράνης θα παίξει μπροστά από τα δυο στόπερ σαν συνδετικός κρίκος, μεταξύ άμυνας και κέντρου. Υπάρχει σκέψη ο Ρεχάγκελ να ξεκινήσει τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Σαλπιγγίδης δείχνει να έχει σίγουρη θέση στην επίθεση, μαζί με τους Γκέκα, Σαμαρά.

Οι διεθνείς έβαλαν στο… τραπέζι τα προβλήματα

Λένε πως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και επειδή αυτό δεν ίσχυε στην Εθνική κάποιοι παίκτες ανέλαβαν πρωτοβουλία για το πρώτο, ώστε να συμβεί επειγόντως το δεύτερο!

Και για να γίνουμε πιο κατανοητοί οι διεθνείς αποφάσισαν να δώσουν αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ τους, ώστε να λυθούν οι παρεξηγήσεις και να ανατραπεί το σκηνικό, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ότι στην αποστολή υπάρχουν πολλές «παρέες» που όχι μόνο δεν μιλιούνται αλλά κοντράρονται μεταξύ τους.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους παλαιότερους παίκτες και κατόπιν συνεννόησης συγκεντρώθηκαν όλοι σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείο στο Ντέρμπαν, όπου έχει καταλύσει η αποστολή, χωρίς την παρουσία του Οτο Ρεχάγκελ.

Την… παράσταση έκλεψαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην προετοιμασία, οι επιλογές του Οτο, ενώ δεν έλειψαν και οι προσωπικές πικρίες για τη συμπεριφορά του προπονητή προς κάποιους, με κορυφαίο παράδειγμα τον Καραγκούνη που ήρθε σε ρήξη με το Γερμανό, τον Τοπαλίδη και τον Φύσσα, με αφορμή την αντικατάσταση του.
Οι παίκτες συμφώνησαν να βάλουν πάνω από όλα το καλό της ομάδας.

Ήδη τα αποτελέσματα της συζήτησης μεταξύ των διεθνών φάνηκαν στην προπόνηση της Δευτέρας, καθώς η κουβέντα έγινε το βράδυ της Κυριακής. Κατά την επιστροφή της αποστολής από το Πορτ Ελίζαμπεθ η θερμοκρασία στο αεροπλάνο ήταν …πολική, καθώς δεν κανείς δεν είχε όρεξη για κουβέντα, με δεδομένες την ήττα αλλά και τις φωνές που ακούστηκαν στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του ματς της πρεμιέρας, όπως επίσης και τη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ Ρεχάγκελ, Καραγκούνη.

Οι παίκτες εκμεταλλεύθηκαν το ρεπό της Κυριακής και έκαναν χαλαρωτική βόλτα στο Ντέρμπαν. Αρα το βράδυ της ίδιας μέρας δεν υπήρχαν καλύτερες συνθήκες για να βάλουν στο… τραπέζι τα προβλήματά τους.

Βέβαια οι ισορροπίες παραμένουν εύθραυστες, καθώς η ομάδα χρειάζεται αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και αυτά τα θέματα δεν λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως έγινε ένα βήμα για την ψυχολογική τόνωση που υπάρχει πιθανότητα να αποδώσει καρπούς αλλά από το… πορτρέτο φαίνεται να λείπει ο Ρεχάγκελ. Ίσως να έκαναν κακό τα σενάρια αντικατάστασής του από τον Σάντος. Βέβαια όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η Εθνική δεν χρειάζεται αλλαγές σε πρόσωπα.

http://www.theplayer.gr




Share on Facebook