Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Αύριο θα επισημοποιηθεί η γενική απεργία από τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα.


ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της Ισπανίας ,το CCOO και το UGT θα επισημοποιήσουν αύριο Τρίτη την έκκλησή τους για γενική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων για μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που προωθεί η κυβέρνηση,ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του CCOO.

Τα δύο αυτά...
συνδικάτα,που έχουν περίπου δύο εκατομμύρια μέλη,απειλούσαν εδώ και πολλές ημέρες ότι θα προκηρύξουν γενική απεργία σε περίπτωση μίας μεταρρύθμισης "επιβλαβούς" για τα δικαιώματα των μισθωτών.Την Παρασκευή,η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας παρουσίασε ένα σχέδιο για μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας ύστερα από την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις μεταξύ συνδικάτων και εργοδοσίας.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του CCOO Φερνάντο Λεθκάνο ανέφερε σήμερα ότι θα "υπάρξει γενική απεργία"και οι επικεφαλής του CCOO και του UGT θα συνέλθουν αύριο(Τρίτη)για να αποφασίσουν την ημερομηνία της και την στρατηγική που θα ακολουθηθεί.

"Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αύριο,όπως και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να προετοιμαστεί αυτή η γενική απεργία",είπε.

Η απεργία αυτή,που θα είναι η πρώτη στην Ισπανία από το 2002 για ένα κοινωνικό θέμα,έχει στόχο να διαμαρτυρηθούν οι εργαζόμενοι κατά των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας που η σοσιαλιστική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Θαπατέρο πρόκειται να παρουσιάσει την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο αξιωματούχος του UGT,Τόνι Φερέρ, δήλωσε το Σάββατο ότι αυτό το κείμενο "θίγει τα δικαιώματα των εργαζομένων".
Share on Facebook