Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Επιμένει ο Μαντέλης: «Χορηγία, όχι μίζα»


AΣΕ ΡΕ ΜΑΝΤΕΛΗ ΤΑ ΚΟΥΦΑ

ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ του να παραμείνει στην Ελλάδα και στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ώστε να παρέχει τις απαραίτητες εξηγήσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens εξέφρασε χθες ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης στους δικαστές του Συμβουλίου Εφετών...



Αθηνών, οι οποίοι αναμένεται- ίσως και εντός της ημέρας- να αποφασίσουν για την επικύρωση της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα. «Το επίδικο χρηματικό ποσό (σ.σ.: το έμβασμα που κατατέθηκε σε λογαριασμό με την κωδική ονομασία «Α. Ρόκος») δεν μου δόθηκε ενόψει ή λόγω προνομιακής προμήθειας τηλεπικοινωνιακού υλικού από την εταιρεία Siemens, αλλά ως χορηγία εν όψει μελλοντικών βουλευτικών εκλογών και σε χρόνο κατά τον οποίο δεν εκκρεμούσε η διαπραγμάτευση, ανάθεση ή προκήρυξη ουδενός διαγωνισμού επί τηλεπικοινωνιακού έργου», ισχυρίζεται ο Τ. Μαντέλης.

«Η αποδοχή των χρημάτων δεν μπορεί να θεωρηθεί δωροδοκία, επειδή δεν είχα καμία αποφασιστική αρμοδιότητα ως υπουργός Μεταφορών επί θεμάτων που θα μπορούσαν να αφορούν την εταιρεία Siemens» αντιτάσσει ο κ. Μαντέλης προσθέτοντας ότι «οι προγραμματικές συμβάσεις είχαν ήδη ελεγχθεί και εγκριθεί από την Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Ανάπτυξης». Επιπλέον υπερασπίζεται την ορθότητα της πολιτικής επιλογής των επίμαχων συμβάσεων, που επέτρεψαν, όπως υποστηρίζει, στον ΟΤΕ «να διατηρεί μέχρι και σήμερα την ηγετική θέση στην τηλεπικοινωνιακή αγορά».

Τέλος, επικαλούμενος τον Ποινικό Κώδικα και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών προβάλλει τον ισχυρισμό περί παραγραφής των αδικημάτων που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για «νομικό αδιέξοδο».

tanea

Share on Facebook