Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

"Καταγγελία για το Πλαίσιο"


"Είμαι αγανακτισμένος με τον τρόπο που με αντιμετώπισε το PLAISIO Αλίμου και ο εμφανιζόμενος ως τεχνικός υπεύθυνος του τμήματος service κ. Αγγ. Αγόρασα ένα βιντεοπροβολέα από το κατάστημα και όταν τον έθεσα σε λειτουργία...



εμφανίστηκε η ένδειξη ΒΟΟΤΙΝG και οτι χρειάζεται firmware update. Σε επικοινωνία μου με την εταιρεία(του βιντεοπροβολέα) μού είπαν με ευγένεια να το επιστρέψω στο κατάστημα από το οποίο το αγόρασα γιατί δεν ευθύνομαι εγώ ως αγοραστής. Αυτό ακριβώς και έκανα. Ωστόσο έπεσα πάνω στον κ. Αγγ. ο οποίος δεν αναγνώρισε οτι εγώ δεν φέρω καμιά ευθύνη. Η μόνη λύση που βρήκε ήταν η απλούστατη δυνατή: να στείλει το προϊόν στο service της εταιρείας (του βιντεοπροβολέα). Απάντησα 1) οτι αυτό θα μπορούσα να το κάνω και μόνος μου 2) οτι δεν είναι δυνατό να χρειάζεται service ένα προϊόν που δεν το έχω καν αγγίξει και 3) οτι δεν είναι δυνατό να επωμισθώ εγώ ελλείψεις άλλων. Η απάντησή του χαρακτηρίστηκε από εκνευριστική αδιαφορία. Μου είπε οτι δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο και δεν έχει εξουσιοδότηση από την εταιρεία (του βιντεοπροβολεα) να αλλάζει τα προϊόντα της. (Αυτό διαψεύστηκε από την ίδια τη! ν εταιρεία). Είπα στον κ. Α. σαφώς οργισμένος οτι είμαι χρόνια πελάτης του καταστήματος και δεν είναι δυνατό να με αντιμετωπίζει έτσι και ζήτησα το διευθυντή. Οταν μου απάντησε οτι εκείνος είναι ο επικεφαλής του τμήματος (δεν ξέρω βέβαια αν έλεγε αλήθεια) έμεινα εμβρόντητος! Ένας προϊστάμενος πρέπει να δείχνει ευελιξία και διάθεση να βρει λύση και όχι να προκαλεί με την αδιαφορία και τις στερεότυπες απαντήσεις του! Αν θέλει το Plaisio να διατηρήσει το καλό του όνομα πρέπει να προσέχει περισσότερο σε ποιόν αναθέτει κρίσιμα πόστα ευθύνης και επικοινωνίας με τους πελάτες του! Ένας επικεφαλής τμήματος πρέπει να εξαντλεί όλες τις δυνατότητες ανεύρεσης λύσεων σε προβλήματα των πελατών του. Ετσι δεν είναι;"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Αγαπητέ αναγνώστη, κάνεις κάποιο λάθος. Το Πλαίσιο και το κάθε κατάστημα(αλυσίδα και μη) εμπορεύεται πολλά προιόντα από διάφορες εταιρείες. Οι εταιρείες αυτές καθορίζουν τον τρόπο της τεχνικής υποστήριξης. Μερικές εταιρείες έχουν συνεργασία με το Πλαίσιο και το ίδιο το κατάστημα αναλαμβάνει την επισκευή του προιόντος. Επίσης οι περισσότερες εταιρείες δεν κάνουν αντικατάσταση προιόντος από την πρώτη μέρα αγορά (αυτό είναι παράνομο) αλλά το κατάστημα δεν έχει καμία ευθύνη. Κανονικά θα έπρεπε ο επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρείας να έδ! ινε εντολή στο Πλαίσιο για αντικατάσταση του προιόντος. Κανένα κατάστημα δεν κάνει αυθαίρετα αλλαγή χωρίς να έχει πάρει εντολή από την αντιπροσωπεία."

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
------------------------------------------------------------------------------------

"Φίλε μου, εαν δεν έχουν περάσει 20 μέρες από την αγορά, πακετάρισε το προιον, πήγαινε το πίσω και πέσ'τους ότι θέλεις τα χρήματα σου πίσω γιατί το προιόν είναι DOA (Dead On Arrival). Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Σύμφωνα με την ευρωπαική νομοθεσία είναι υποχρεωμένοι να σου επιστρέψουν τα χρήματά σου.
Μην μπεις καθόλου στην διαδικασία να συζητήσεις τι πρόβλημα έχει η συσκευή. Εφόσον βρίσκεται εξωτερικά στην κατάσταση που την αγόρασες, και εφόσον έχεις και την υπόλοιπη συσκευασία ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το αλλάξουν.
Αν έχουν περάσει οι 20 μέρες, πάλι επεστρεψέ το σαν χαλασμένο, ζήτησε άμεσα αντικατάσταση και αν σου αρνηθούν πάρε τηλέφωνο το Ινστιτούτο Προστασίας του Καταναλωτή (ΙΝΚΑ).

Είναι κρίμα γιατί το Πλαίσιο έφτιαξε το όνομα που έχει από την καλή συμπεριφορά των υπαλλήλων του, και από την πολιτική του service του που ήταν άψογο.
Προφανώς και δυστυχώς, κάτι άλλαξε.."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook