Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Γκέκας: "Να είμαστε προσγειωμένοι"


Στον επικείμενο αγώνα με την Αργεντινή και στις προσδοκίες που έχουν αναπτυχθεί μετά τη νίκη επί της Νιγηρίας αναφέρθηκε ο Φάνης Γκέκας, υπογραμμίζοντας πάντως την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι και να κυριαρχήσει η ταπεινότητα. "Εμείς ήμασταν πάντα προσγειωμένοι, το θέμα είναι...
να προσγειωθείτε κι εσείς. Ήρθαμε εδώ με ένα σκοπό και πιστεύω ότι τα πράγματα πάνε καλά. Η χαρά της νίκης επί της Νιγηρίας διαρκεί πολύ λίγο γιατί πρέπει να συγκεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα με την Αργεντινή, το φαβορί από ότι φαίνεται του ομίλου αλλά και γενικά της διοργάνωσης από ότι δείχνουν τα πράγματα", είπε χαρακτηριστικά ο άσος της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, ο οποίος εγκωμίασε την προσεχή αντίπαλο της εθνικής: "Πιστεύω ότι η Αργεντινή είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα του Μουντιάλ. Έχει βέβαια κάποιες αδυναμίες και εκεί θα πρέπει να χτυπήσουμε".

Για το αποτέλεσμα που θα επιδιώξει η εθνική ήταν σαφής: "Αν πας για ισοπαλία συνήθως χάνεις, άρα εμείς θα πάμε για τη νίκη και ό,τι βγει. Σίγουρα κάτι τέτοιο είναι υπέρβαση, αλλά βλέπουμε ότι ως τώρα στο Μουντιάλ γίνονται τα πάντα". Όσο για την κριτική που δέχθηκαν οι διεθνείς αλλά και το τεχνικό επιτελείο μετά τον αγώνα με τη Νότια Κορέα, τόνισε ότι "… η Γαλλία έχει ένα βαθμό και κινδυνεύει να αποκλειστεί, η Ισπανία είναι χωρίς βαθμό. Εμείς είμαστε προσγειωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Από την αρχή όλοι στην ομάδα τα είχαμε καλά με τους εαυτούς μας. Πρώτα από όλα παίξαμε για τους εαυτούς μας γιατί αξίζαμε να κάνουμε κάτι για εμάς".


Share on Facebook