Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Στο κόκκινο ο υδράργυρος στη χώρα


Το πρώτο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού κάνει αισθητή την παρουσία του, σήμερα, σε ολόκληρη τη χώρα με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, όπου θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών και καταιγίδων...


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα καιαπό 17 έως 30 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, ενώ ασθενείς μέχρι μέτριοι δυτικοί - βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια και ζέστη σε ολόκληρη την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς, ενώ άνεμοι ασθενείς μέχρι μέτριοι βόρειοι – βορειοανατολικοί θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρος να φτάνει στους 32-33 βαθμούς κελσίου. Ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

tanea

Share on Facebook