Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Δεκατρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τρόικας για το Ασφαλιστικό


Δεκατρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ασκούν πίεση, μέσω ερώτησης προς τον υπουργό Εργασίας, ώστε να μην υιοθετηθούν όσα εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος. «Οι απόψεις της...



Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθούν την προσπάθεια εξυγίανσης και επίλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά κυριολεκτικά την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης και την αντικατάστασή της από ιδιωτικά σχήματα», υπογραμμίζουν.

Ο υπουργός Εργασίας, Ανδρ. Λοβέρδος
Αναφέρουν ότι η εφαρμογή όσων ζητούν οι επιτηρητές μας και βρίσκονται εκτός μνημονίου θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα το σύστημα σε κατάρρευση, καθώς θα απουσιάζει κάθε κίνητρο ασφάλισης και η εισφοροδιαφυγή θα καταστεί κανόνας.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι θα αποκλείσει μεγάλη μερίδα των εργαζομένων -και ιδιαιτέρως των νέων, που αργούν να μπουν στην αγορά εργασίας- από κάθε συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Όπως τονίζεται στο κείμενο της ερωτησης, βάσει όσων έχουν έλθει στο φωε τις τελευταίες ημέρεςδημιουργείται η εντύπωση ότι για την τρόικα, το σύνολο σχεδόν της εξοικονόμησης πόρων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να προέλθει από τη δραματική περικοπή των συντάξεων.

Οι βουλευτές της συμπολίτευσης εκτιμούν ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια εξοικονόμησης πόρων, μέσω της καταπολέμησης της σπατάλης.

Ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

Τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση για τα ανωτέρω που βρίσκονται εκτός μνημονίου;
Εάν η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την σύμβαση και τη ρήτρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και όχι τις ερμηνείες της τρόικας.
Την ερώτηση υπογράφουν οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Μιχάλης Κατρίνης, Μιχάλης Τζελέπης, Βασίλης Γερανίδης, Νίκος Σαλαγιάννης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Όλγα Ρενταρή - Τέντε, Χρήστος Πρωτόπαππας, Δημήτρης Καρύδης, Τάσος Σιδηρόπουλος, Σταύρος Στασινός, Γιάννης Αμοιρίδης.

ENET

Share on Facebook