Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ανοίγουν οι πρώτοι δέκα λογαριασμοί επιχειρηματιών


ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ...

Μέχρι τέλος Ιουνίου θα κατατεθούν στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων της Τράπεζας Ελλάδος στους τραπεζικούς λογαριασμούς δέκα επιχειρηματιών από το σύνολο των 25 που ζήτησε η εξεταστική να ανοιχθούν...



... Υφίσταται πάντως θέμα για την εξεταστική επιτροπή από τους ρυθμούς λειτουργίας της Επιτροπής Πρόληψης και Καταστολής Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες με επικεφαλής τον αντεισαγγελέα Στυλιανό Γκρόζο, αφού ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης γνωστοποίησε ότι θα απευθύνει αυστηρή επιστολή στον εποπτεύοντα την επιτροπή υπουργό Οικονομικών, αν και πρόσθεσε ότι ο προηγούμενος επικεφαλής της επιτροπής Γιώργος Ζορμπάς υποβαθμίστηκε όταν άρχισε να ανοίγει λογαριασμούς της Siemens.

Πάντως ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γ. Προβόπουλος γνωστοποιεί στην εξεταστική ότι δεν έχει λάβει από τη Δικαιοσύνη την παραγγελία για το άνοιγμα των λογαριασμών των κατηγορούμενων Μιχάλη Χριστοφοράκου, Διονύση Δενδρινού, Χρήστου Καραβέλα και Πρόδρομου Μαυρίδη.



Share on Facebook