Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

"Με το ζόρι στέλνουν στα ΕΛΔΥΚ τους στρατιώτες"


"Ένα κοντινό μου πρόσωπο είναι αυτή τη στιγμή νεοσύλλεκτος στρατιώτης, μπηκε το Μάϊο. Στο στρατόπεδο που βρίσκεται τους ασκείται πολύ πίεση για μετάθεση στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ). Ενώ τα παιδιά(κάποια) έχουν υπογράψει ότι δεν επιθυμούν, τους λένε ότι αν δε συμπληρωθεί ο αριθμός θα πάνε αναγκαστικά. Η μετάθεση εκτός Ελλάδας δεν είναι εθελοντική? Δεν χρειάζεται η συγκατάθεση του στρατιώτη? Αλλιώς γιατί...


τους βάζουν να κάνουν υπεύθυνη δήλωση εαν επιθυμούν ή όχι? Μήπως για κάθε μετάθεση που παίρνουν Έβρο ή νησια παράδειγμα τους ρωτάνε πρώτα κ αν τους αρέσει? Οχι βέβαια γιατι είναι υποχρεωτικό! Θα ήθελα κάποιος αν ξέρει να απαντήσει εαν και η ΕΛΔΥΚ είναι υποχρεωτική, και αν δεν είναι τι συμβαίνει και στα διάφορα στρατόπεδα προσπαθούν να πείσουν τους νέους στρατιώτες οτι δεν έχουν άλλη επιλογή απο το να δεχτουν. Δε λέω εαν εκει είναι καλά ή άσχημα, αλλά γιατί όταν κάποιος έχει δηλώσει υπεύθυνα οτι δεν θέλει, στο τέλος να τον αναγκάζουν. Το ίδιο το ΓΕΣ λέει στην ιστοσελίδα του οτι η μετάθεση στην Κύπρο ειναι "κατα βάση" εθελοντική! Τι ισχύει τελικά?

Ευχαριστώ προκαταβολικά"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------
"Πρόσφατα υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία και έτυχε να είμαι στην στρατολογία εκεί σε μεταξύ μας συζητήσεις με στρατιωτικούς μας έλεγαν οτι η μετάθεση εκτός Ελλάδας χωρίς την συγκατάθεση του στατιώτη είναι αντισυνταγματική αφού το σύνταγμα ορίζει η υποχρέωση στράτευσης εντός των συνόρων μας. Τώρα όταν δεν συγκεντρώνονται οι θέσεις προσπαθούν να στείλουν όσουν δεν αντιδράν αλλά αν έχει έρθει ΕΛΔΥΚ καλύτερα να πάς γιατι η μετάθεση μετά είναι απο τίς χειρότερες ... (σαν τιμωρία και καλά... και πίστεψε με ισχύει)."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook